Grave

INGEZONDEN: Grave solliciteert

Door Louis Sparidans

Deze week werd bekend dat de gemeente Nuenen gaat fuseren met Eindhoven. Provincie Noord-Brabant heeft de knoop doorgehakt. "Het is hier in Nuenen op bestuurlijk gebied echt een puinhoop," vertelt een oudere man, volgens Omroep Brabant. Uit onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat de bestuurskracht van de gemeente Nuenen inderdaad ver benedenmaats is.

Grave heeft halverwege vorig jaar ook zo’n onderzoek gekend, gehouden door Bureau Berenschot, niet de minste onder de onderzoekbureaus. Ook in dat rapport werd weergegeven dat het beroerd is gesteld met het Graafse gemeentebestuur.

Binnen het Land van Cuijk is door Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis al enkele maanden geleden besloten tot een definitieve fusie in 2023. In die drie gemeenten alleen al woont samen 75% van de bevolking in het gehele gebied.
Grave gaat volgende maand bij de gemeenteraadsverkiezingen eerst nog peilen of we niet zelfstandig kunnen blijven. Maar feitelijk denk ik, kunnen ze beter solliciteren bij de Provincie met de vraag: ‘Mogen wij ook fuseren?’

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties