Grave

INGEZONDEN: Grave neemt mooie bruidsschat mee naar LvC

Door LPG Grave

"De financiële positie van de gemeente Grave is sterk". Dat schrijft de accountant in het laatste jaarrapport van Grave, voordat de gemeente met per 1 januari 2022 gaat herindelen met de gemeente Land van Cuijk.

Het positieve resultaat van 2,5 miljoen, de lage schulden én de uitstekende spaarpot van 17,3 miljoen zijn dermate goede cijfers dat Grave als een van de weinige gemeenten in ons land trots mag zijn op haar financiële cijfers.

Hoewel het beeld van de financiële situatie van Grave bij veel inwoners minder rooskleurig is, staan in de tabel de feitelijke cijfers waarmee Grave aansluit bij het Land van Cuijk. Uit de tabel blijkt dat Grave met de laagste schuld per inwoner en de één na hoogste reservepot als financieel gezonde gemeente de herindeling ingaat. De bruidsschat van 17,3 miljoen wordt als reserve toegevoegd aan de spaarpot van de nieuwe gemeente.

Wij vinden het als Lokale Partij Grave belangrijk dat deze bruidsschat niet alleen ten goede komt aan de plannen van de overige gemeenten, maar zeker ook aan Gassel, Escharen, Velp en Grave. Daarbij is het van groot belang dat wij ons vertrouwde geluid in de nieuwe gemeenteraad kunnen laten horen.

Lokale Partij Grave

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties