Grave

INGEZONDEN: Grave is verziekt

Door Louis Sparidans

Uitdrukkelijk bedoel ik hiermee niet hoe de mensen met elkaar omgaan in Grave. Dat gaat goed. Mensen zijn in het algemeen vriendelijk ten opzichte van elkaar, willen indien nodig elkaar graag helpen en ze houden zich praktisch overal aan de corona-maatregelen, merk ik.

Ik ben blij dat ik in Grave woon en ontmoet ook geregeld een hoop mensen die dat eveneens vinden. Eigenlijk valt er weinig te klagen, of het moet zijn dat er door allerlei graafwerkzaamheden al wekenlang praktisch alles op slot zit.
Iedereen ziet dat het totaal aan coördinatie op dit terrein ontbreekt en met name de ondernemers, winkeliers e.d. ondervinden daar buitengewoon veel last van.

Dat is niet zo fraai, de Gemeente laat hierbij heel wat steken vallen, maar van het stadhuis zelf hoor je helemaal níks hierover.

Dat brengt me rechtstreeks bij de titel van deze bijdrage. Het gemeentebestuur van Grave is compleet de weg kwijt. Misschien hebben de burgemeester en wethouders er nauwelijks erg in, anders zou je toch enig begrip hunnerzijds verwachten voor al die ondernemers in het centrum, maar óók voor de overlast die alle burgers ondervinden.

Maar nóg erger is het hoe het er in de gemeenteraad aan toegaat. Ofschoon ze zeggen dat ze allemaal gaan voor het belang van alle Graafse inwoners, maken ze elkaar uit voor rotte vis en nog erger. Ze vechten elkaar bijna het kot uit.
De grootste partij, de LPG, met slechts 6 van de 15 zetels, verheft zich boven alles en iedereen, heeft steeds het hoogste woord en geeft iedereen van katoen die het niet met hen eens is.

De onderlinge verhoudingen tussen partijen zijn compleet verziekt. De burgemeester is teneinde raad, ziet toe op een en ander maar laat het allemaal gebeuren. Dat hoort kennelijk bij het streven naar een zogenoemd ‘zelfstandig Grave’.
Ik kan me voorstellen dat dát de meeste Graafse inwoners geen mallemoer meer interesseert. Zij hebben niet meer het gevoel dat de Gemeente er voor hen is.

Het is voor mij niet eens meer een vraag: we moeten Grave als zelfstandige gemeente gewoon opdoeken, als ons volgend jaar die vraag wordt voorgelegd. Het kan daarna alléén maar beter gaan.
Ik ben er óók van overtuigd dat onze burgemeester het daarover geheel met me eens is.

Louis Sparidans

 

|Doorsturen

Arjan

2020-11-20 21:40:32

Ja, Louis, nog even volhouden!

Van het ministerie en Raad van State kan Grave kan zich in 2026 aansluiten bij de gemeente Land van Cuijk...
Grave blijft nog minstens 5 jaar zelfstandig!!

Louis Sparidans

2020-11-20 22:10:21


Dag Arjan, bedankt.

Die tijd komen we ook wel door, ook al moeten we op een houtje bijten. Helaas, zullen maar weinig inwoners van Grave daar naar uitzien. Maar vooruit, het moet dan maar.

Cris Melser

2020-11-24 10:22:01

Als er EEN partij een hart voor Grave heeft is dat wel de LPG.

Louis Sparidans

2020-11-24 10:40:39

Prima Cris. Fijn dat jj ook je mening laat horen!

Anoniempje

2020-11-26 21:37:11

Grave moet Grave blijven!!! Niks geen samenvoeging met Cuijk of Boxmeer.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties