Grave

INGEZONDEN: Grave Inferieur

Door Leo de Vreede

Grave heeft een stadslied met de titel “Grave Superieur”. Daaruit spreekt trots voor hetgeen in Grave is gepresteerd. Na de raadsvergadering van 10 december kan die titel beter worden veranderd in “Grave Inferieur”.

Natuurlijk vooral omdat wederom werd besloten geen besluit te nemen over de bestuurlijke toekomst. Waar alles er op wijst dat aan één gemeente Land van Cuijk niet meer valt te ontkomen blijft de meerderheid van de raad, en daarmee de hele gemeenschap, halsstarrig weigeren dat toe te geven. Maar een besluit de gemeente Grave in zijn huidige omvang te handhaven komt er evenmin en dus moeten we blijven we doormodderen.

Door het ontstaan van de grotere gemeente blijven Grave en misschien ook Mill in de kou staan . Maar Grave wil wel profiteren van de grotere slagkracht van de nieuwe gemeente. Dat kan door ambtelijke ondersteuning vanuit de nieuwe gemeente. Dat wil men daar wel maar dan moet Grave niet al te veel kapsones hebben. Maar die toont Grave wel door de schuld van de breuk bij Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis te leggen. De CDA-fractievoorzitter hield daarvoor een betoog waarvan hij zelf duizelig moet zijn geworden. Zo verdraaide hij feiten.

Er was ook nog een tussenrapportage over de financiële situatie van Grave halverwege dit jaar. Het ziet er naar uit dat er een tegenvaller zal zijn van dik 6 ton. Omdat eerder werd gedacht dat het 9 ton zou zijn werd deze rapportage positief genoemd. Aan de mededeling dat nu uiteindelijk geen structureel sluitende begroting is te verwachten werd geen aandacht geschonken.

Heel positief was men over het burgerinitiatief om in Grave West te gaan zoeken naar een ruimte. Nog steeds begrijp ik niet waarom deze omweg moest worden gevolgd. Er is toch een goed contact tussen wijk- en dorpsraden en het college?

Alle bij elkaar alle reden om voortaan het Graafse stadlied niet meer in majeur te zingen, maar in mineur.

Leo de Vreede

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties