Grave

INGEZONDEN: Grave in mineur of juist opgetogen?

Door Louis Sparidans

Voor veel Gravenaren die ik afgelopen maandag sprak, of die me mailden resp. me belden, was het een heuglijke dag. De Graafse coalitie van LPG en CDA spatte namelijk afgelopen zondagavond uit elkaar. De reden van die plotselinge scheiding der geesten is het aloude discussiepunt: Grave zelfstandig of aansluiten bij de ophanden zijnde fusie met Cuijk, Boxmeer, Sint Tunnis en Mill & Sint Hubert tot één Land van Cuijk.

Steeds meer mensen gaan het nu pas goed beseffen: Grave alléén wordt een ramp. Het CDA noemt het zelfs een horrorscenario. Partijen zoals VPG (Verenigd Progressief Grave), D’66 en Liberaal Land van Cuijk-Grave, weten het al veel langer: Grave kan het allang niet meer in z’n eentje aan. Er wordt steeds meer bezuinigd en we hebben al de hoogste belastingen binnen het Land van Cuijk en nauwelijks nog gemeentegeld over, dat moet natuurlijk wel een keer hartstikke fout gaan!

De burgemeester weet er geen raad mee. Dus wordt er komende donderdagavond een extra raadsvergadering bijeen geroepen. Tot aan middernacht, van vrijdag op zaterdag, kunnen we nog straffeloos aansluiten bij de fusie, als de meerderheid van de Raad dat wil.
We hebben alle kansen voorbij laten gaan om nog een volksraadpleging te houden, ondanks dat er zo vaak toe is opgeroepen, dus de Raad moet het nú zelf gaan beslissen!

Grave is een leuk stadje en dat zal het ook altijd blijven, ook bij een fusie, maar de politiek is er al heel lang niet leuk meer. De sfeer in de Raad is al jaren niet meer zoals die zou moeten zijn. Dat gaat ook in tegen het belang van de Graafse inwoners. De burgemeester geeft geen sturing aan de Raad, heus, een fusie is beter.

Vraag het een willekeurige inwoner van bijvoorbeeld Ravenstein. Zij zijn een aantal jaren geleden ook gefuseerd en zijn blij alle ellende van vroeger achter zich te hebben kunnen laten.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties