Grave

INGEZONDEN: Grave heeft helemaal geen spaarpot!

Door Louis Sparidans

De gemeente Grave heeft géén spaarpot, wél een flinke schuldenberg! Pas nog gebruikte de LPG (Lokale Partij Grave) de Arena als fabeltjeskrant om te doen voorkomen dat we in Grave geld zat hebben en ons als het ware alles kunnen veroorloven. Niets is minder waar. Bovendien werd, met verwijzing naar een besloten vergadering, in dit verband de accountant er ook nog bijgehaald. Foei!

Grave heeft wel, zoals alle gemeenten in Nederland, geld zitten in zoals dat heet ‘gemeentelijke eigendommen’, zoals gebouwen, wegen, gronden, riolering enzovoorts, maar het is volstrekt onjuist om dat te betitelen als een ‘spaarpot’. Op een balans wordt zoiets aangeduid als ‘eigen vermogen’. Een spaarpot is heel wat anders. Vraag het maar aan elk kind.

Als Grave iets nieuws wil doen of iets moet vervangen, moet ze daarvoor gewoon geld lenen! Daar is over het algemeen niets op tegen, zij het dat je er wel je schuldenberg mee groter maakt. En dat mag, zolang de Provincie vindt dat het niet de spuigaten uit loopt. Anders nemen ze daar als het ware het ‘bewind’ van een gemeente van je over.

Grave is nog niet aan de bedelstaf, dat is waar. Maar zo rijk als de LPG ons wil doen geloven, dat zijn we zeker niet. Als onze wethouder van Financiën een en ander onvoldoende begrijpt, wil ik hem met alle plezier onder vier ogen best een gratis lesje boekhouden geven. Dat kan gewoon bij mij thuis. Daar hoeft dan verder niemand iets van te weten.

Tot slot kom ik zijdelings nog even terug op de besloten vergadering die ik hierboven aanhaalde. Lekken uit een besloten vergadering is een politieke doodzonde. Ik neem aan dat de burgemeester zoiets niet over zijn kant laat gaan! Wie is er feitelijk verantwoordelijk voor dit lek?

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties