Grave

INGEZONDEN: Graafse slimmeriken

Door Louis Sparidans

We hebben een hoop slimme mensen in Grave. Om te beginnen de burgemeester, voorts de drie wethouders en dan nog een groot aantal raadsleden. We hebben nog veel meer slimme mensen in Grave, maar die bedoel ik nu niet, er wordt namelijk amper naar hen geluisterd.

De burgemeester en de wethouders zijn wel de allerslimsten, ofschoon dit niet betekent dat ik de raadsleden van de LPG hiermee wil onderschatten. Een bewijs dat laatstgenoemden zich zó geweldig slim vinden bleek afgelopen dagen weer eens toen ze een persverklaring lieten uitgaan, waarin de Cuijkse gemeenteraad wordt opgeroepen om terug te komen op hun voorgenomen besluit om te gaan fuseren met Boxmeer en Sint Tunnis (bron: De Gelderlander). Erg krachtdadig!

Behalve dat wordt er kennelijk van hier uit getwijfeld aan de wijsheid van de Cuijkse raadsleden. Ocharm, die mensen in Cuijk. Gelukkig zijn wij in Grave wijzer! Het liefst doppen we onze eigen boontjes volgens de LPG, maar als het écht niet anders kan kunnen we desnoods ook gaan fuseren met Mill en Cuijk. Maar dan moeten ze in Cuijk wel eerst wijzer worden!

De LPG pleit opnieuw voor een onderzoek, ondanks dat er al eerder héél véél geld aan diverse onderzoeken is uitgegeven. Maar misschien, als je nóg meer geld uitgeeft, wie weet, komt er een keer een resultaat voorbij waarmee je wél wilt leven. Graafse wijsheid!

Aanvankelijk werd bovengenoemde persverklaring ook namens het CDA afgegeven. Nadien distantieerde het CDA zich ervan. Wie van de twee is het meest wijs? Iets voor een quiz?
Waar mogelijk iemand een ironisch tintje in mijn bijdrage herkent, dan is dat ook zo. Ik ben 81 jaar, waardoor ik een en ander wat luchtiger zie.

Louis Sparidans

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties