Grave

INGEZONDEN: Gemeente Grave: ‘t is mooi geweest!

Door Roland Eijbersen van CDA Grave

Het stof van de gemeenteraadsverkiezingen is neergedaald. De gemeenteraad voor het Land van Cuijk is gekozen. De 37 stoeltjes zijn verdeeld. De lokale politieke partijen hebben flink wat werk erop zitten. Campagne voeren, debatten voeren, gesprekken op straat, diverse folders en de nodige sandwichborden aan lantaarnpalen.

Herindelingsverkiezingen staan niet bekend om hun grote opkomst. Bij 30 á 40% houdt het al snel op weet ik als politicoloog. Met een opkomst van 50% hebben we het met zijn allen aardig gedaan, maar laten we ook de mensen die niet zijn wezen stemmen in het oog houden. Wat opvalt aan de uitslag is de enorme winst van het CDA. Onverwacht, maar een duidelijk mandaat van de kiezer. Procentueel gezien zijn ook D66, het linkse blok van GroenLinks/PvdA en Liberaal Land van Cuijk gegroeid. Het blok van herindeling in onze raad heeft gewonnen.

Als je inzoomt op de gemeente Grave dan heeft er zich een gigantische aardverschuiving voorgedaan. Waar de Lokale Partij Grave in 2018 knap scoorde met ruim 38% van de stemmen, is dit weggezakt naar iets meer dan 21%. Veelzeggend dat ook Team Lokaal uit het niets 200 stemmen krijgt. Het lokale CDA is nu met ruim 22% de grootste geworden in de stad en de kerkdorpen (was 16,7%).

We gaan de laatste maand in van de gemeente Grave. De laatste commissievergadering, de laatste raadsvergadering. En een groots afscheid van de gemeente. Vier jaar raadslidmaatschap zit er voor mij op. Ik wil in ieder geval dank zeggen tegen iedereen die mij heeft geholpen in deze periode, als ook alle mensen die hun ideeën, wensen en zorgen met mij hebben willen delen. Raadswerk doen was een hele eer, als ook een opgave. Na 1 januari begint het hoofdstuk van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Het gaat u allen goed!

Roland Eijbersen
Raadslid CDA Grave

|Doorsturen

Louis Sparidans

2021-11-29 11:20:22


Een prima reflectie op de verkiezingsuitslag voor wat betreft Grave, Roland. Ik ga ervan uit dat de nieuw ontstane situatie ook zijn vruchten voor Grave zal afwerpen.

Dank voor jouw inzet Roland!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties