Grave

INGEZONDEN: Geen cent vertrouwen in zwalkend CDA

Door Louis Sparidans

Nog geen twee jaar geleden vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats (april 2018). De Graafse CDA-afdeling stond toen volgens haar eigen verkiezingsprogram, onverbloemd en onvoorwaardelijk ALS SPEERPUNT, voor één Land van Cuijk, inclusief Grave.

Amper enkele maanden later sloten ze evenwel een bestuursakkoord met de LPG (Lokale Partij Grave) waarin ze samen afspraken om vier jaar lang het niet meer over een fusie te hebben. De LPG hanteerde namelijk als standpunt: een zelfstandig Grave. En de toenmalige fractievoorzitter van het CDA mocht wethouder worden!

Waarschijnlijk hoopte het CDA daarmee de andere vier gemeenten binnen het Land van Cuijk (Cuijk, Boxmeer, Sint Tunnis en Mill) te kunnen intimideren, maar die lieten zich niet kisten en gingen onverhoeds verder met hun plannen om uiteindelijk WEL te gaan fuseren.
Daarop gaf het CDA afgelopen week te kennen dat een zelfstandig Grave tot een HORROR-scenario zal leiden en wil NU alsnog aansluiten bij die fusie. Kunt u het nog volgen?

Natuurlijk is dit een evident geval van ‘zwalken’, ofschoon ik me uiteindelijk wel kan vinden in hun laatste standpunt. Beter laat dan nooit. Alhoewel, het schaadt natuurlijk wél het vertrouwen in het CDA in de toekomst.

Aan de andere kant is de LPG vooralsnog eerlijker. Haar fractievoorzitter stelde afgelopen week dat ‘zelfstandigheid nog steeds het beste is’ voor alle Graafse inwoners. Feitelijk is dat een FAIR standpunt, ofschoon ik die mening niet deel en eraan twijfel of ze dat zullen volhouden. Het zal echter wel moeten, anders wordt het toch doodgewoon kiezersbedrog op basis van hun verkiezingsbelofte, waardoor veel Gravenaren destijds bij uitstek op de LPG stemden.

De burgemeester heeft zich in een positie gemanoeuvreerd waarbij hij mooi de kat uit de boom kan kijken. Maar of dat wel zo flink is?

Louis Sparidans 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties