Grave

INGEZONDEN: Geen blik meer waardig

Door Louis Sparidans

U kent mij als een kritische volger van de Graafse gemeentepolitiek. Dat legt me geen windeieren. Er gaat bijna geen dag voorbij of ik ontmoet wel iemand die me erop aanspreekt, of me mailt of belt.

Het geeft ook aan hoe goed de ’Arena’ wordt gelezen. Complimenten voor dit huis-aan-huis-blad. Lees tussendoor trouwens ook eens op hun website, www.arenalokaal.nl, want lang niet alle nieuws komt wekelijks in de papieren uitgave die bij u in de bus valt.

Maar terug naar mijn kritische opmerkingen. Ofschoon ik heel lang een goede relatie had met leden van het gemeentebestuur, wordt dat er al jaren niet beter op. Misschien concludeert u wel: terecht. Dat is uw goed recht. Maar ik hoor niet vaak zo’n reactie.
De meeste mensen die me kennen geven vaak aan het helemaal met me eens te zijn. Maar ook dat zegt natuurlijk niet alles.
Op een enkele uitzondering na vinden ze dat ik me over het algemeen wel redelijk gedraag. Ik beperk mijn kritiek tot het FUNCTIONEREN van onze ‘gezagsdragers’ en hun eigen visie daarop maar zal nooit kritiek op hun uitoefenen, als persoon. Dat hoort ook niet, vind ik.

Als gemeentebestuurders staan ze namelijk primair ten dienste aan alle Graafse stemmers resp. inwoners. Ze hebben zich zélf daarvoor kandidaat gesteld en worden ook volledig door ons belastinggeld daarvoor betaald. Dat is weliswaar vanzelfsprekend, maar dat houdt volgens mij ook in dat je je moet willen verantwoorden, als iemand op een behoorlijke manier een kritische opmerking over je functioneren plaatst.

Ik spreek uit ervaring. In mijn arbeidzaam leven heb ik ook wel eens kritische opmerkingen gekregen. Meerdere keren zelfs. En als ze op een fatsoenlijke manier werden geuit, ging ik er ook altijd op in. Weliswaar niet meteen, maar wel een aantal dagen later.
Sterker nog, ik heb er vaak van geleerd resp. geprobeerd om mijn houding of werkwijze aan te passen en dat werd meestal ook gewaardeerd. Maar, eerlijk is eerlijk, het lukte niet altijd.

Hoe anders is dat met ons gemeentebestuur, althans bij de meerderheid: ze gunnen me nauwelijks nog een blik waardig als ik ze zie. Da’s jammer!

Louis Sparidans

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties