Grave

INGEZONDEN: Gaat de LPG nu echt op zijn bek?

Door Louis Sparidans

Eigenlijk hoop ik nog van niet. Jarenlang heb ik weliswaar de LPG (Lokale Partij Grave) bekritiseerd dat ze naïef en kortzichtig was als het op een noodzakelijke fusie in het Land van Cuijk aankomt, maar nu het bijna niet anders meer kan, reken ik er op dat ze lef tonen en blijven vasthouden aan een zelfstandig Grave.

Nu het ook voor Mill bijna zeker is dat ze zich aansluiten bij de ophanden zijnde fusie tussen Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis, kan Grave weer zijn eigen ambtenarenapparaat opbouwen en helemaal opnieuw beginnen. Dat zal zeker niet eenvoudig zijn, maar het zijn ‘verstandige mensen’ bij de LPG, zowel in het College van B&W als in de Raad, dus ik moet aannemen dat ze daar niet voor terugschrikken.

Met een knipoog naar Wim Sonneveld als Frater Venantius:
‘Zeg maar ja tegen Grave, ja tegen Grave,
Van je Amen en je Gloria joechee.
Zeg maar ja tegen Grave,
Anders zegt ‘r ’t leven nog nee.’

Dan kun je weliswaar over een paar jaar alsnog op je gat gaan, maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Want om nú toe te geven aan een grote fusie in het Land van Cuijk, nu het niet anders meer lijkt te kunnen, is feitelijk wel heel erg laf.

Met al die kosten van de vele onderzoeken, de mankracht en de energie die afgelopen jaren in het streven van de LPG zijn gestoken, is de Graafse bevolking weliswaar financieel de dupe geworden (en dat zal ook te merken zijn bij de komende begrotingsbehandeling voor volgend jaar) maar het zijn maar enkele kniesoren die daarop hebben gelet.

Louis Sparidans

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties