Grave

INGEZONDEN: En dan nu de feiten (2)

Door LPG Grave

Afgelopen dinsdag is de begroting aangenomen voor 2021 en de drie jaren erna. Een hele uitdaging om deze meerjarig sluitend te krijgen gezien de enorme kostenstijgingen voor jeugdzorg en WMO. Het Rijk is aan zet om dit te compenseren maar die laat de gemeenten in de kou staan en er is zelfs een rechtszaak gestart om ze op andere gedachten te brengen. Maar totdat dat geld er komt moet elke gemeente (grote en kleine gemeenten) bezuinigen om die uitgaven te compenseren. Ook Grave helaas.

Het college is met een hele set aan maatregelen gekomen om de pijn te verzachten en te verdelen. Dat betekent dat er een maximum is gelegd voor jeugdzorg en WMO, maar alsnog geven we daar veel meer geld aan uit omdat dat simpelweg nodig is. We laten niemand in de kou staan. Subsidies gaan omlaag maar ook daar zullen we zorgvuldig mee omgaan en ervoor zorgen dat voorzieningen behouden blijven binnen Grave.

We kijken ook naar de eigen organisatie. De kosten voor ambtelijke ondersteuning verlagen we met 750.000 en brengen het daarmee naar een niveau dat meer dan voldoende is voor een Gemeente als Grave. Zonder aan kwaliteit in te leveren.

Voortvarend is ook de dienstverlenings-overeenkomst met het Land van Cuijk afgesproken. En ondanks het feit dat een aantal oppositiepartijen graag bij het kruisje tekenden voor welk bedrag dan ook, heeft het college dooronderhandeld en er voor Grave het beste uitgehaald. Inclusief dus de korting van 750.000 euro. Met deze begroting is het best haalbare voor Grave gerealiseerd. In 2021 is helaas het verlies nog fors omdat opzegtermijnen verhinderen dat bv de besparing op CGM eerder gerealiseerd kan worden.

De inwoners profiteren ook van de aanpak van college en coalitie, de gemeentelijke lasten dalen in 2021 en uiterlijk binnen 3 jaar kan de hondenbelasting ook afgeschaft worden.

Maar waarom dan de negatieve geluiden vanuit de oppositie? Waarom voelen zij zich buitenspel gezet? Dat is omdat zij niet meer het belang van de Gemeente Grave en haar inwoners voorop stellen, maar eigen belang. Zeven raadsleden willen maar 1 ding en dat is de Gemeente Grave opheffen. Ze blijven daarom weg uit besprekingen en proberen de inwoners zand in de ogen te strooien door zaken verkeerd voor te stellen.

Het college heeft namelijk altijd de Raad voldoende geïnformeerd, alleen hebben ze het gewenste antwoord niet gekregen. Het college gaat verder dan ze zou moeten doen en betrekt de raad zelfs bij besluiten waar dat niet nodig is. Maar daar gaat het het CDA, D66 VPGrave en Llvc niet om. Ten koste van alles moet er een herindeling komen, zelfs als de OZB met tientallen procenten omhoog moet.

Want dat is waar de oppositie op aanstuurde. En terwijl deze week duidelijk is geworden dat met een herindeling de kosten voor de inwoners zullen stijgen.
Met een dergelijke houding naar de inwoners van Grave verdien je het niet meer om raadslid te zijn, maar daar gaan wij niet over maar u, de inwoners. Wij kunnen slechts adviseren aan de raadsleden van D66, CDA, VP Grave en Llvc om zich vooral niet meer herkiesbaar te stellen.

Fractie LPG

|Doorsturen

R.

2020-11-13 16:43:42

De raadsleden van LPG zitten er anders ook niet voor hun inwoners...
Waar is/was Jan Schraven toen velen tijdens een bijeenkomst in Gassel lieten weten niet met een een zelfstandige gemeente Grave door te willen? En waarom werd er door de LPG niets gedaan met de handtekeningen die werden ingediend? Kom je dan op voor je inwoners? Laat me niet lachen!

Ik mag hopen dat de LPG in maart hard afgerekend wordt op hun arrogante en betweterige houding, als de ratten al niet eerder het zinkend schip verlaten.

Louis Sparidans

2020-11-13 18:36:24


Wat een misleidende verhalen, zowel hierboven als dat van gisteren!
Ik snap dat de LPG zich in het nauw gedreven voelt, maar om dan met liegen en bedriegen te proberen zichzelf weer op een voetstuk te plaatsen is wel héél onkies!

Dit vraagt als een uitnodiging om op te reageren en daaraan valt ook niet te ontkomen.
Heel onfris! Ik denk dat de meeste inwoners van Grave dat wel zullen doorzíen. Het zal u weinig sympathie opleveren. Een fatsoenlijke politieke partij volstrekt onwaardig!

Remmie

2020-11-14 10:06:20

Dit zijn toch geen opsomming van feiten??? Dit is met modder gooien naar de oppositiepartijen. Wat een kinderachtige flauwekul zeg.

gravelpolitiek

2020-11-14 15:22:57

Beste LPG,

Wat een sneu verhaal.

Kom nou eens met feiten die er voor burgers toe doen, hoe pijnlijk die ook zijn. Onderdruk jullie frustraties. Zoek de ellende van de Graafse politiek eens bij jullie zelf en stop met het moddergooien naar jan en alleman om jullie falende beleid te maskeren. 

Jan Opsteegh

2020-11-15 09:56:07

Wat een poppenkast! De strakke hand van de voorzitter is merkbaar, het was toch de insteek van het college, en de voltallige raadsleden om respectvol en fatsoenlijk met elkaar de gemeente Grave gaan te besturen en klaar te stomen voor de toekomst!!! Ongeacht hoe snel er duidelijkheid komt over herindeling al of niet. Volgens mij compleet mislukt, maar dat is niet enige hoor. Voor wat Gassel betreft, het was van begin aan af al duidelijk dat de LPG, Jan Schraven nodig had voor het aantal stemmen en verder eigenlijk gewoon volgens een bekende uitspraak “oogjes toe en snaveltjes dicht”. Maar voor de toekomst geldt denk ik de volgende bekende spreuk “een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen”. En ja lekker om het CDA nog een trap na tegeven over de wethouder. Zou ik ook doen als me gesterkt voel door een gedoogde partner als een ijzersterk Keerpunt 2010.

Waarbij direct na de verkiezingen de tweede kandidaat is opgestapt uit onvrede over de gang van zaken en waarbij nota-bene de oprichter en fractievoorzitter van Keerpunt 201 de handdoek in de ring gooit omdat er koers gevaren wordt door een persoon waar de partij genoten zich niet in kunnen vinden. Och arme Ben, wanneer gaan je ogen open en ontdek je dat alleen maar word gebruikt voor die 8ste stem. En bij het lezen van de latse regel in het artikel bekruipt mij een vreemd gevoel en doet me denken aan een nieuwe naam voor de LPG, nml. CPG, Communistische Partij Grave, met als eerste regel op de verkiezing campagne: “Wij dulden geen tegenspraak en wie niet voor ons is, moet het veld ruimen.”

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties