Grave

INGEZONDEN: Eigenlijk zou…

Door Louis Sparidans

Eigenlijk zou de motie waartoe vorige week door de gemeenteraad in Grave met de kleinst mogelijke meerderheid van 8-7 werd besloten NOOIT op tafel hebben mogen liggen. Allerlei deskundigen op dat gebied maakten er vorige week in de Gelderlander GEHAKT van.

Professor dr. Marcel Boogers, de landelijke autoriteit op dit gebied, noemt het een gênante vertoning, een bestuurlijk spelletje, waarbij het lijkt dat de betrokken raadsleden bang zijn om hun baantje te verliezen. Zelfs de drie woorden LAND VAN CUIJK mogen volgens de motie nérgens vermeld worden, niet in de toelichting nóch op het stembiljet. Maar die uitspraken van de heer Boogers zijn aan de LPG niet besteed. Waarschijnlijk lezen ze zijn kritiek niet eens.

Ik neem aan dat u alle nieuwsberichten en de commentaren daarop al gehoord of gelezen hebt, die zal ik hier dus niet herhalen. Het gaat allemaal opnieuw over een zogenaamd zelfstandig Grave of aansluiten bij één grote gemeente Land van Cuijk, waartoe Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Tunnis al besloten hebben. Grave overweegt om eventueel spijtoptant te worden.

Er is daardoor een praktisch onmogelijke situatie ontstaan! De hele fractie van de LPG (Lokale Partij Grave) met zes leden stemden voor de motie, dat alléén al zegt genoeg over de politieke kwaliteit van de fractie, die waarschijnlijk niet eens in de gaten had waar ze eigenlijk vóórstemden. De publieke tribune, evenals de andere partijen, waren verbijsterd. Wat nu?

Eigenlijk zou het College van Burgemeester en Wethouders de motie moeten afwijzen met de woorden: WE VOEREN ‘M NIET UIT. Maar wat wil het geval? Ook de twee wethouders die we nog hebben, Anja Henisch en Rick Joosten (nu Ben Peters van het CDA is opgestapt) zijn eveneens lid van die vermaledijde LPG. En onze burgemeester heeft nog steeds geen mening, die hij ook publiekelijk wil delen.

Hoe dan verder? Negeren we dus de overgrote meerderheid van de bevolking die al heeft aangegeven vóór de beoogde fusie te zijn, óf gaan we alsnog pas over 2,5 maand kijken waar het schip strandt? We boffen wel met zo’n gemeentebestuur, vindt u ook niet?

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties