Grave

INGEZONDEN: Een onzinnig referendum

Door Wil Baaijens en Hans Satter

Dat het zou gebeuren stond vast, je zag het aankomen, de implosie van de Graafse coalitie. Het is het definitieve resultaat van illusiepolitiek, geleid door een naar binnen gekeerde LPG waar ze een altijd draaiend CDA en een gemarginaliseerde VVD in meekreeg. Een met hangsloten verzegeld waanidee over een zelfstandig Grave. De inwoners van Mill bezorgden de Graafs politieke elite de complete afgang van de visieloze machtspolitiek van de LPG.

Nu vier van de vijf gemeenten samengaan is een zelfstandige gemeente Grave (naast een sterke gemeente Land van Cuijk) onmogelijk geworden. Grave heeft geen geld, wel een flinke schuld. Straks ook geen gekwalificeerde ambtenaren meer. Die gaan over naar het Land van Cuijk. Grave wordt een bestuurlijke en ambtelijke woestijn en een betekenisloos en kansloos stadje, waar de inwoners financieel noodzakelijk moeten worden uitgekleed en de dienstverlening en voorzieningen steeds meer worden ontmanteld. Er rest Grave maar één mogelijkheid: zo snel mogelijk inhaken bij het herindelingsproces.

Een referendum (kosten 25.000 euro) heeft geen enkele betekenis meer. Waarvoor wil je mensen nog laten kiezen? Voor de teloorgang van Grave aan de ene kant of aan de andere kant voor een Grave als vitaal onderdeel van het Land van Cuijk. De uitslag staat vast. Wat denken de referendumvoorstanders nog te winnen? Een referendum is nog slechts een potsierlijke vertragingsactie die Grave maandenlang weghoudt van het voortgaande proces van herindeling waar al procesafspraken worden gemaakt en procedures worden vastgelegd. Uitstel is het verkwanselen van de belangen van de Graafse burgers en bedrijven.

Wil Baaijens en Hans Satter
www.gravepolitiek.nl 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties