Grave

INGEZONDEN: Een kringloopwinkel

Door Louis Sparidans

Kortgeleden was ik in Cuijk in de kringloopwinkel. Niet voor mezelf, maar voor een vriendin van ons die we iets hadden beloofd maar het helaas daar niet konden vinden. Verder wandelend in die winkel dacht ik ineens aan de Graafse LPG (Lokale Partij Grave). Hoe kom je daar nu bij zult u waarschijnlijk denken. Toch niet zo vreemd, want de LPG, weliswaar een minderheidsfractie maar wel de grootste, houdt al jaren, en nog steeds, vast aan een zelfstandig Grave.

Mij schoot op dat moment een artikel te binnen van prof. Marcel Boogers van de Universiteit Twente, die al jaren onderzoek doet naar fusies van gemeenten. Een van zijn belangrijkste conclusies is: met name lokale partijen houden graag vast aan hun zelfstandigheid omdat ze te zeer gehecht zijn aan het pluche van hun zetels.

Daarom even terug naar die kringloopwinkel. Ik zag daar namelijk een mooi setje van vier stoelen met een rond tafeltje staan met een prachtige pluche bekleding, nog uit grootmoederstijd, en dat voor een spotprijsje.
Als het er acht waren geweest, acht stoeltjes, zou ik ze meteen hebben gekocht en ze op het stadhuis in Grave hebben laten bezorgen. Twee voor de wethouders van de LPG en zes voor de fractieleden van de LPG. In de hoop dat ik daarmee uiteindelijk hun keuze voor een grote fusie zou kunnen beïnvloeden.

Een zelfstandig Grave gaat het namelijk heus niet redden, zeker niet op langere termijn. Dat is mijn vaste overtuiging. Mocht het desondanks toch nog ooit goed komen met die grote fusie en ik loop daarna toch weer tegen acht mooie pluche-stoeltjes aan, dan koop ik ze alsnog voor de LPG. Dan kunnen ze thuis tenminste lekker op het pluche zitten!

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties