Grave

INGEZONDEN: Dit is het?

Door Paul Roeffen

Je zult het maar zijn: raadslid in Grave. Het is hard werken en veel kritiek incasseren. Dit schrijven is dan ook zeker niet als zodanig bedoeld. Maar ik merk dat een eventuele herindeling dichterbij komt. Folders en advertenties roepen ons op om te gaan stemmen. Een staatje met cijfers werd mij zelfs voorgehouden. Wat volgde was een opsomming die niet overeenkomstig de cijfers was.

De LPG wil ons doen geloven dat wij er beter voorstaan dan de andere gemeenten van het toekomstige Land van Cuijk. Echter ontbrak de laatste kolom. Wat is de netto schuldenlast per inwoner van de gemeente Grave? Daarom heb ik het staatje van de LPG gecompleteerd.

Mocht het belangrijk te zijn een financiële slag te slaan uit de samenwerking, blijkt dit niet uit de aangeleverde cijfers. De scheepswerfclaim laat ik nog even buiten beschouwing. De opgevoerde lijst uitgevoerde projecten die vermeld werden in de Arena zijn voortgekomen uit langlopende reserveringen. De last ervan zal jaarlijks vergelijkbaar zijn.

Wat ik jammer vind, is dat onze grootste voorstander van het behoud van de gemeente Grave onvoldoende duidelijk maakt wat het de burger gaat opleveren om zelfstandig te blijven. En wat kan er niet meer als we de samenwerking zoeken met de gemeente Land van Cuijk? Mocht de LPG dit als een uitnodiging opvatten, hoop ik dat het een feitelijke opsomming betreft en geen groots verhaal hoe mooi Grave is met haar kerkdorpen. Want hierin vinden we elkaar al.

Paul Roeffen

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties