Grave

INGEZONDEN: De teloorgang van Grave is ingezet

Door Louis Sparidans

Voordat u zich ongerust maakt: Grave als stadje, met zijn alleraardigste kerkdorpen en zijn jaarlijkse evenementen blijft gewoon verder bestaan. Herindeling of niet. Dat zit wel snor. Alleen het gemeentebestuur en al wat daarbij hoort, zal geleidelijk aan verder afkalven. Misschien gaat u er aanvankelijk nauwelijks iets van merken, dat komt later wel.

Laat u niet voor de gek houden door wie of wat dan ook. Ook niet als één partij u de komende tijd blijft bestoken met fake-nieuws dat Grave gerust nog jaren zelfstandig kan blijven. Ze zitten er alleen nog voor hun eigen ‘eer en glorie’ en hopen maar dat u daarin trapt. Het provinciaal bestuur van Noord-Brabant is toezichthouder en houdt daarom Grave nauwlettend in de gaten.

Onlangs ontving Grave daarvandaan nog een brief met betrekking tot de begroting 2020 met daarin de volgende opmerking (letterlijk): ‘Uw gemeente krijgt de kleur ‘oranje’. Dat wil zeggen: ‘uw begroting ‘voldoet met kanttekeningen’.
Deze letterlijke tekst van het Provinciebestuur in hun brief aan de gemeente Grave van 20 december 2019 zullen ze u zeker niet voorhouden, dan zakken ze meteen door het ijs. Vrij vertaald: het moet dus beter, volgens de Provincie. Pas op voor 2021, is hun toevoeging.

Heus, u weet het inmiddels wel, een kat in het nauw kan rare sprongen maken. Grave is financieel helemaal NIET zo gezond als ze u willen doen geloven.
Intussen lachen ze in hun vuistje. Maar het is natuurlijk GEEN fair play.

Louis Sparidans

 

|Doorsturen

Chris

2020-02-17 15:19:48

Beste Louis,

Ik lees al een tijd jouw artikelen en nu wil ik toch wel eens jouw bronnen weten. Waar haal jij al deze informatie vandaan? Want ik kan niks vinden wat jouw verhaal staaft, eigenlijk kan ik alleen gestaafde onderzoeken vinden die jou mening (want meer is het niet) tegenspreken. Dus alsjeblieft maak je bronnen kenbaar. 

- Chris

Louis Sparidans

2020-02-17 18:57:06

Goed dat je erom vraagt Chris. Ik gebruik overigens ALLEEN openbaar toegankelijke stukken, zoals hierboven de brief van de Provincie d.d. 20 december jl, beluister of bezoek vrijwel alle raads- en commissievergaderingen en lees daarvoor ook praktisch alle bij de agenda behorende stukken, raadsinformatiebrieven, ingezonden post enzovoorts.

Dat de gemeente van de Provincie praktisch gezien (bijna) een rooie kaart kreeg wordt door Burgemeester en Wethouders het liefst verzwegen, evenals een rapport van Partners & Pröpper d.d. 23 januari jl. (kosten 27.000 euro) die HELEMAAL niets nieuws bood. De Burgemeester en Wethouders spelen géén fair play. Maar het kost wel handen vol geld.

Daarom is het nodig om er steeds op te reageren!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties