Grave

INGEZONDEN: De ondergang van LPG Grave is ingezet

Door Louis Sparidans

De extra raadsvergadering van dinsdagavond 4 februari eindigde in een flop. Opnieuw waren 14 van de 15 raadsleden aanwezig (Ben Litjens meldde zich wederom ziek), waardoor men de patstelling van vorige week donderdag (7-7) niet nog een keer wilde uitproberen. Er bestond bij aanwezigen op de publieke tribune een geringe hoop dat de LPG terug zou (kunnen) komen op haar standpunt van vorige week om alsnog in maart een volksraadpleging te houden in plaats van een door de LPG voorgestelde datum in mei.

Nee, de fractievoorzitster van de LPG sloeg dat beetje hoop meteen de bodem in door geen enkele opening te bieden, waardoor zo’n peiling in maart zou kunnen voorkomen dat Grave nóg zes jaar lang tegen heug en meug zou worden opgezadeld met een nog verder afbrokkelende bestuurskracht met alle gevolgen van dien.

Helaas, het is niet anders, ondanks de diepgewortelde wens van ongetwijfeld een overgrote meerderheid van de Graafse bevolking die graag wil aanschuiven bij een sterk en voortvarend Land van Cuijk. De LPG heeft daarvan geen enkele notie en dat is ook wel te begrijpen. Ze missen de antenne waarmee ze de progressieve gevoelens van zovele Graafse inwoners kunnen peilen. Ik wil er verder niet al te veel woorden aan vuil maken. Maar zeker is wel dat de ondergang van de LPG nu definitief is ingezet.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties