Grave

INGEZONDEN: De LPG reageert niet!

Door Louis Sparidans

De LPG (Lokale Partij Grave) reageert nooit op kritische stukken. Ze houden daar eigenlijk alleen maar van een ‘applausmachine’. Aanleiding voor dit stukje is een uitlating van Astrid Bannink, de fractievoorzitter van de LPG, tijdens de gemeenteraadsvergadering van vorige week. Ze vertelde daar dat ze zich vreselijk ergert aan kritiek op de LPG en zulks ‘helemaal zat’ is. Ik riep haar daarom op, zowel openlijk als privé, om van haar hart geen moordkuil te maken. De tekst volgt hierna.

Dag Astrid,

Mogelijk is het je ontgaan, maar de afgelopen dagen heb ik op de Arena-site en ‘gravepolitiek’ je aangespoord om je grieven t.a.v. kritische opmerkingen op het Graafse gemeentebestuur openlijk te ‘luchten’. Een van je collega-raadsleden adviseerde me je rechtstreeks te benaderen. Misschien is het daardoor gemakkelijker voor je om te reageren. Vandaar dat ik je mijn ‘aansporing’ hierbij persoonlijk doe toekomen. Ik ben zeer benieuwd naar je reactie, waarvoor op voorhand mijn dank.

‘Maak van je hart geen moordkuil’

‘Beste Astrid Bannink,

Als ik het goed gehoord heb, ben jij het ‘helemaal zat’. Ofschoon ik zelf denk dat je uitspraak niet slaat op de kritische stukjes die ik zelf af en toe in de Arena of op www.gravepolitiek.nl plaats, merkte ik wel op dat ‘het’ je hoog zit. Kennelijk krop je je gevoelens liever op, dan vrijuit op kritiek te reageren.

Als dat zo is, dan zou ik in jouw plaats toch maar liever aan de Arena vragen om je negatieve gevoelens op te nemen als ingezonden stuk. Dan kan elke inwoner van Grave daarvan kennis nemen en ben jij ze vooralsnog ‘kwijt’. Heus, het is niet aan te bevelen (en ook niet goed voor je gezondheid) om dat allemaal te blijven opkroppen.

Als er voor mijn persoon aanleiding toe is om erop te reageren, neem ik aan dat je daar zonder bezwaar mee in kunt stemmen. Ik wens je graag het allerbeste toe!’

U raadt het al: de reactie was ‘lauw loene’. Misschien dat een andere LPG-er wil reageren? Al is het maar uit het oogpunt van transparantie.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties