Grave

INGEZONDEN: De LPG heeft vertrouwen in de nieuwe wethouder

Door LPG Grave

Nadat de LPG in maart berichtte dat er een nieuwe coalitie gevormd is samen met de Graafse VVD, ondersteund door Keerpunt 2010, kan nu gemeld worden dat ook het college weer voltallig is na de benoeming van Theo Lemmen als wethouder. Lemmen, woonachtig in Escharen, heeft ruime ervaring als bestuurder van diverse bedrijven en (overheids)organisaties, gedegen inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van ruimtelijke aangelegenheden en specifiek op het gebied van duurzaamheid.

Met vertrouwen en energie kunnen we nu weer op volle kracht verder met de vele uitdagingen die in onze gemeente voorliggen. De belangrijkste taak in deze coronacrisis is onze inwoners te steunen en te proberen iedereen met zo beperkt mogelijke schade door deze zware tijd heen te helpen. We leven immers in een spannende tijd. Dit treft iedereen persoonlijk, met verdriet om het verlies van dierbaren, de zorg om de gezondheid voor kwetsbare mensen in je omgeving en ook om je eigen gezondheid.
Daarnaast worden ondernemers hard geraakt in hun bedrijfsvoering en verliezen mensen hun baan en hun economische onafhankelijkheid. En dan zijn er ook nog allerlei huiselijke gevolgen en voelen veel mensen zich eenzaam door het gedwongen thuisblijven.

Met verbazing hebben wij in de raadsvergadering van 14 april moeten constateren dat D66, VPGrave, Liberaal Land van Cuijk en het CDA hun eigen politieke belangen laten prevaleren, door hun teleurstellingen, politieke discussies en meningsverschillen over de wijze waarop de gemeente Grave moet worden bestuurd de boventoon te laten voeren. Juist nu zouden we als politieke partijen actief en concreet bezig moeten zijn om te kijken welke zaken/maatregelen verder nodig zijn om onze inwoners en ondernemers te steunen. In deze tijden van toenemende polarisatie dienen wij het voorbeeld te geven hoe het ook anders kan.

Iedereen zal begrijpen dat een inwonersraadpleging op 14 mei niet kan en met het oog op de landelijke maatregelen zelfs niet mág plaatsvinden. De LPG blijft achter haar standpunt staan dat een raadpleging, met de vraag of Grave zelfstandig wil blijven of heringedeeld wil worden tot één gemeente Land van Cuijk, gehouden moet worden. Zodra deze crisistijd ten einde is, zullen we hier samen met de andere partijen een datum voor plannen.

Beste inwoners, wij wensen iedereen heel veel sterkte en steun in deze tijd. Alleen samen en mét elkaar gaan we dit redden.

Lokale Partij Grave

 

|Doorsturen

Louis Sparidans

2020-04-15 20:46:22

Hoe is het mogelijk om met droge ogen zo’n verhaal als hierboven te schrijven?

De LPG is al maanden bezig de zaak te verzieken en de tegenstellingen in de gemeenteraad alleen maar verder toe te spitsen.

Astrid Bannink, de leider van de LPG-fractie in de raad, zei het gisteren zelf: ze ziet helemaal niks in een samenwerking met de oppositiepartijen.

Vooraf maakte ze daarbij nog enkele lompe opmerkingen richting de oppositie. Wie is daarmee gediend? Het zegt alles over de ‘stijl’ binnen de LPG zelf.

De LPG stemde gisteren zelfs tegen een motie waarin werd opgeroepen tot vertrouwen in het College van Burgemeester en Wethouders, dus zelfs tegen het vertrouwen in hun eigen LPG-wethouders.
Is dat het voorbeeld dat de LPG wil geven, dat het ook anders kan?

Hans Satter

2020-04-17 12:22:43

Wat een huichelachtig verhaal van de LPG. Dit is de coronacrisis misbruiken voor politiek gewin. Een nietszeggend stukje waarin even de gelegenheid wordt genomen om met modder te smijten naar de oppositie.

Ik daag de LPG uit om in een volgend stukje concreet aan te geven wat ze voor getroffen inwoners van Grave doet. 

Het is stuitend om je bekommernis over de Graafse ondernemers uit te spreken. Als je met ondernemers praat dan is men allesbehalve te spreken is over de wijze waarop de gemeente de hun belangen behartigt. De gemeente shopt vooral buiten Grave. Aanbestedingen en andere opdrachten gaan vooral naar ondernemers buiten Grave. Zo wordt het drukwerk voor de opiniepeiling gegund aan een drukkerij buiten Grave. Fiets eens rond door de gemeente Grave en je ziet vooral bedrijven van buiten Grave die aan het werk zijn.

In De Gelderlander van 28 november 2016 konden we lezen dat Grave, landelijk gezien, zo’n beetje op de onderste plaats stond van de MKB-lijst als ondernemersvriendelijke gemeente (377e van de 390). Het Graafs gemeentebestuur heeft niets op met zijn ondernemers. 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties