Grave

INGEZONDEN: De grootste fractie binnen de gemeenteraad

Door Louis Sparidans

In Grave is er met name één partij die koste wat kost tegenhoudt dat Grave zich aansluit bij één sterke gemeente, namelijk de gemeente Land van Cuijk. Ze hebben zes van de vijftien zetels in de gemeenteraad en voeren daardoor de boventoon. Het is de LPG, de Lokale Partij Grave.

Dat is doodgewoon politiek en in feite is daar ook niks op tegen. Bij herhaling spreken ze zich uit dat ze dat standpunt innemen, alleen maar in het belang van alle inwoners van Grave en juist daar wringt de schoen. Wie goed zijn oor te luisteren legt, weet wel beter.

Ik vind het jammer. Grave is hard op weg naar een bankroet en dat wordt alleen maar erger. Volgend jaar zal er opnieuw moeten worden bezuinigd o.a. op de bibliotheek, als het aan de LPG ligt en zullen de gemeentebelastingen wederom worden verhoogd. Grave kan het financieel niet meer in zijn eentje trekken.

Ik begrijp dat wel. Maar het is vooral jammer, dat daarmee de feitelijke belangen van Grave op het spel worden gezet. Grave zal daarmee steeds verder achteruit gaan. Ik vraag me af wat hun écht bezielt. ‘Ze hechten te zeer aan het pluche van hun zetel’, want die zijn ze zeker kwijt als Grave opgaat in een grotere gemeente, zo hoor ik vaak. Toch ben ik daar niet zo zeker van.

Het is misschien doodgewoon arrogantie, het idee dat ze alles beter weten dan wie dan ook. In de praktijk spreken ze zich daar nooit over uit, ofschoon ik hen daar al vaker toe heb uitgedaagd. Eigenlijk maakt het me niet meer zoveel uit. Vroeg of laat zal Grave zich toch moeten schikken in één gemeente ‘Land van Cuijk’, daar ben ik van overtuigd. Uitstel hiervan, is in ieder geval NIET in het belang van ons stadje.

Het is duidelijk, de LPG heeft helemaal geen behoefte aan kritiek. Anders zouden ze wel reageren.

Louis Sparidans

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties