Grave

INGEZONDEN: D66 dolblij met gamechanger in Grave

Door Marion Wierda van D66 Grave

De inwoners van Grave hebben massaal voor aansluiting bij het Land van Cuijk gestemd op 17 maart. Met tweederde van de stemmen tegen zelfstandigheid en een opkomst van bijna 80% is dat een duidelijk signaal. We zijn dolblij met deze uitslag! Dit is een feestje waard, naast het fantastische resultaat van D66 in de Tweede Kamer.

D66 heeft om een gamechanger gevraagd, en die is er gekomen. Wij feliciteren alle inwoners met deze overwinning en bedanken iedereen die NEE heeft gestemd. Het is vooral jullie eigen overwinning. Dit laat zien dat Grave wel verstandig is en wil samengaan met buurgemeenten. Mensen begrijpen heel goed dat zelfstandigheid geen toekomst heeft en dat herindelen nodig is.

Het college zal haar koers moeten aanpassen, dat kan niet anders met zo’n uitslag. Blijven inzetten op zelfstandigheid is niet representatief. Er moet nu voortvarend worden gewerkt aan aansluiting bij het Land van Cuijk. Wat ons betreft nemen we de eerste stappen in de raadsvergadering van 23 maart a.s. Samengaan in 2026 lijkt logisch, maar misschien kan het wel eerder. Wij gaan daarover graag in gesprek met Rijk en provincie.

Wij bedanken ook het campagneteam van D66, CDA, LLvC en VPG en alle inwoners die hun mening hebben gedeeld. Zij hebben keihard gewerkt om iedereen te informeren en aan het denken te zetten. Top! Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan. De zorgen van voorstanders van zelfstandigheid moeten we serieus nemen als we bouwen aan de nieuwe gemeente.

Nu er eindelijk duidelijkheid is over de bestuurlijke toekomst, klaart hopelijk ook de lucht in de raadszaal. Het is de hoogste tijd dat er normaal en constructief wordt bestuurd. Wij verwachten dat de nieuwe burgemeester die 1 april aantreedt, daarbij zal helpen. Met deze gamechangers is er alle reden om weer volop mee te doen in raad en commissies. Wij gaan voor u aan de slag om te bouwen aan een bloeiend Grave in een sterke gemeente Land van Cuijk.

Marion Wierda
Fractievoorzitter D66 Grave

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties