Grave

INGEZONDEN: Beste burgemeester van Grave

Door Louis Sparidans

Het was een fraai interview met u dat ik een paar weken geleden las. U kwam er behoorlijk mee uit de verf, zij het dat er ook wel een minpuntje bleef hangen. U boft doodgewoon niet. De wethouders waarmee u het College van B&W vormt zijn u ook maar opgedrongen. In zekere zin heb ik met u te doen.

Het minpuntje heeft betrekking op de ophanden zijnde herindeling met andere gemeenten. U zegt dat u hierover wél een opvatting heeft, maar dat u deze NIET wilt delen met de andere inwoners van Grave, met uitzondering van uw vrouw. U bent er in zekere zin trots op om dat voor u te houden!

De burgemeesters van Cuijk, Boxmeer en Sint Tunnis hebben juist een tegenovergestelde mening: zij zijn er juist TROTS op dat ze wél sturing geven aan een gezamenlijke herindeling. Zij weten, net als u, dat gemeenten met een relatief kleine bevolkingsomvang NIET zelfstandig kunnen blijven. De huidige tijd stelt veel méér eisen aan de kwaliteit van een gemeentebestuur dan pakweg tien/twintig jaar geleden. Iedere Gravenaar kan zien én lezen dat Grave het alleen niet meer kan behappen. Er wordt wat afgehaspeld in Grave om net te doen ‘alsof’, maar het wordt er niet beter op.

Waarop wachten we? Moet Grave eerst helemaal blut zijn? Of wachten we op het moment dat de Provincie zegt: ‘het speelkwartier is over, handen uit de mouwen, er is nú écht werk aan de winkel’. Of wacht uzelf tot u met pensioen gaat en dan in uw memoires schrijft: ‘heus, we hadden veel éérder moeten fuseren’.

Ik heb het beste voor met Grave. U ook. Waarom verschillen we dan toch zo van mening? Ik houd het niet zelf, met mijn vrouw, voor me, maar iedereen in Grave mag dat weten. Meer dan de helft van Grave is immers vóór een herindeling.

Louis Sparidans

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties