Grave

INGEZONDEN: Belabberd

Door Louis Sparidans

De gemeente Grave staat er belabberd voor. Dat is voor veel inwoners niet onbekend. Uit een uitgebreid objectief onderzoek door het gerenommeerde Bureau Berenschot van anderhalf jaar geleden kwam Grave zelfs als de belabberdste gemeente naar voren van alle vijf de gemeenten in het Land van Cuijk. Met name gezien vanuit het oogpunt van (on)voldoende bestuurskracht. Een nieuwe gemeenteraad probeert daar overigens wel wat aan te doen, dat is het positieve nieuws.

Financieel gezien is Grave ook geen sterke gemeente. Met lastenverzwaringen en bezuinigingen houden we ons nog op de been. Dat zal ook de komende jaren zo zijn, dat is nu al bekend. Ook ons eigen vermogen, door wethouder Joosten ten onrechte ‘onze spaarpot’ genoemd, loopt al jaren terug. Anderzijds nemen de gemaakte schulden in rap tempo toe. En ze zijn al zo hoog!

Volgende week, op 22 januari, vindt er een commissievergadering plaats die aanvankelijk openbaar zou zijn maar waarover afgelopen week is beslist om die besloten te houden. De accountant is hierbij uitgenodigd en de gemeente wil kennelijk niet het risico lopen dat er vuile was naar buiten komt. Die beslotenheid, dat is niet netjes. Ook over financiële aangelegenheden vind ik dat burgers best het naadje van de kous mogen weten, althans diegenen die daarin specifiek zijn geïnteresseerd. Wat in een besloten bijeenkomst wordt besproken mag ook niet naar buiten komen. Daar horen we dus niks meer van. Zoiets voedt alleen maar het wantrouwen van de burger. Dat zou niet moeten.

Ik weet het, onze burgemeester en wethouders vinden deze opmerkingen niet leuk. Ze doen zeker geregeld hun best maar het lukt hen niet altijd. Misschien moeten we het hen maar vergeven en wachten op betere tijden.

Louis Sparidans

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties