Grave

INGEZONDEN: Aan de schandpaal

Door Louis Sparidans

Gisteren sprak ook de bevolking van Mill & Sint Hubert zich definitief uit voor aansluiting bij de fusie tussen Cuijk, Boxmeer en Sint Tunnis. Met de stemmen van DRIEKWART van de deelnemers aan de gehouden volksraadpleging! Ook de opkomst met ruim 60% mag je gerust heel hoog noemen. De mensen in Mill hebben laten zien dat ze hun dorpsbelang heel hoog in hun vaandel dragen.

Hoe anders is dat in Grave. De mensen in Grave hadden ook graag een volksraadpleging aangaande deze kwestie gewild, dat hoor ik geregeld waar ik mensen hoe dan ook ontmoet. Maar de Lokale Partij Grave (LPG) en het CDA gingen er in december vorig jaar vóór liggen. Waarschijnlijk waren zij bang dat ook Grave zou kiezen vóór de aanstaande fusie en dat wil met name de LPG persé niet. Het pluche van hun zetels zit zo lekker!

Van alle vijf gemeenten in het Land van Cuijk zijn in Grave de belangrijkste gemeentelijke belastingen het hoogst, de OZB- belasting en de afvalstoffenheffing. Zelfs als enigste gemeente wordt in Grave nog hondenbelasting geheven. Die is elders al afgeschaft.

De LPG, het CDA, maar ook de VVD, missen in Grave de noodzakelijke antenne om écht te weten wat de inwoners van Grave willen. Ook de burgemeester snapt het kennelijk niet. Het is eigenlijk een schande. Hopelijk grijpt de Commissaris van de Koning in Den Bosch binnenkort in. Anders ziet het er de komende jaren somber uit voor Grave. Bereidt u zich er maar op voor!

Louis Sparidans

|Doorsturen

Han

2020-01-25 10:51:13

Gravenaren zijn ook rijk

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties