Grave

Informatieavond Platform Toegankelijk Land van Cuijk i.o.

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - Over een paar maanden is de nieuwe gemeente Land van Cuijk een feit. Veel organisaties, stichtingen en verenigingen in Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert en Sint Anthonis zijn op dit moment volop bezig om Samenwerking te zoeken en te bekijken hoe hun organisatie straks vorm kan Krijgen. Dat is ook het geval bij de platforms die in de vijf gemeenten actief zijn voor mensen met een (functie)beperking. In de gemeente Grave is dat het Platform voor mensen met een functiebeperking Grave.

"Wij willen graag vertellen wat ons als platforms bezighoudt, waarom het belangrijk is dat de belangen van mensen met een beperking worden behartigd en hoe wij toe gaan werken naar één platform ‘Toegankelijk Land van Cuijk’", laat het Graafse platform weten. "Op maandag 1 november om 20 uur is er daarom in Myllesweerd in Mill een interactieve informatieavond."

In Nederland heeft 15% van de bevolking in meer of mindere mate een beperking. "Op een gemeente van 90.000 inwoners hebben we het dus over een significante groep burgers, wiens belangen wij behartigen. Mensen met een beperking komen de nodige obstakels tegen. Denk hierbij onder meer aan een goede toegankelijkheid van openbare gebouwen en de openbare ruimte, maar ook aan een goede digitale toegankelijkheid voor bijvoorbeeld laaggeletterden."

Tijdens de avond van 1 november krijgen bezoekers een inkijkje in het leven van enkele van platformleden met een beperking. Ook kan men zelf een klein parcours afleggen met een rolstoel of een blindenbril. Daarnaast geven de platforms aan wat al goed gaat in de huidige gemeentes en wat nog aandacht behoeft.

Aanmelden voor de avond kan tot 23 oktober via info@toegankelijkgrave.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties