Grave

Informatieavond over herontwikkeling De Sprankel drukbezocht

Door CDA Grave

GRAVE - Het was in de avond van 7 november druk in Catharinahof Grave. Er waren veel geïnteresseerde mensen aanwezig bij de informatieavond over de herontwikkeling van basisschool De Sprankel. Wethouder Peters (CDA) opende de avond en gaf een uitleg over het doel van de avond.

Na de uitleg werden de aanwezigen verdeeld in groepen. Een gespreksleider nam elke deelgroep mee naar een verbeelding van het huidige terrein van De Sprankel met daarbij verschillende voorbeelden, mogelijkheden en gedachtes voor de invulling van ervan.

Al snel vlogen de ideeën en gedachten rond in de deelgroepen. In het algemeen worden nieuwe ontwikkelingen op het terrein van De Sprankel toegejuicht. De aanwezigen konden zich zowel buigen over het terrein van De Sprankel, als over het naastgelegen park. De gegeven input werd genoteerd door de gespreksleiders om uiteindelijk alle binnengekomen informatie te bundelen en op basis daarvan aan de slag te gaan en in een later stadium weer bij de inwoners terug te komen.

Zo werd er onder andere aangegeven dat de voorkeur uitgaat naar woningbouw voor diverse groepen, met name voor jongeren en ouderen. Daarnaast klonk het verzoek om woningbouw zoveel mogelijk te beperken tot het terrein van De Sprankel en het liefst om geen hoogbouw te hebben. Verder werd het belang van openbaar groen aangegeven, het park mag niet in omvang afnemen. De groenvoorziening moet op peil blijven, de twee vijvers in het park kunnen eventueel met elkaar worden verbonden. Ook werd de oproep gedaan om overlast van hondenpoep tegen te gaan en de verlichting in het park moet worden verbeterd om daarmee het veiligheidsgevoel te versterken.

Na het uitwisselen van alle ideeën en wensen werden de aanwezigen bedankt voor hun inbreng. Eventuele andere ideeën of suggesties kunnen nog steeds naar de gemeente gestuurd worden door contact te zoeken via info@grave.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties