Grave

INGEZONDEN

In plaats van de burgemeester

Door Louis Sparidans

Eigenlijk zou de burgemeester zélf in zijn stukskes in de Graafsche Courant u het volgende moeten vertellen, maar vooruit, dat gebeurt niet, dan maar zo : volgend jaar (in 2018) gaat in Grave de aanslag voor de OZB met gemiddeld bijna 10 %(!) omhoog.

Als we in Boekel zouden wonen, dan boften we. Daar gaat de OZB volgend jaar namelijk met (gemiddeld) ruim 9% naar beneden. In doorsnee stijgt de OZB volgend jaar in heel Nederland met gemiddeld 1,7 procent. Het is maar dat u het weet.

Een en ander blijkt uit een afgelopen week gepubliceerd rapport van de ‘Vereniging Eigen Huis’. Grave staat daarmee volgend jaar van alle Nederlandse gemeenten op de derde plaats als het om de verhoging van de onroerend-goed-belasting gaat.
Op grond van regelgeving van de zijde van de rijksoverheid moet de rioolbelasting omlaag. En dat kan ook, want daaraan hield Grave de afgelopen jaren ruim twee miljoen (!) euro over, geld dat eigenlijk terug zou hebben gemoeten naar de Graafse inwoners. Maar dat gebeurt niet.

Het gaat te ver om in dit korte bestek een en ander uitgebreid toe te lichten. Gemeenteraadsleden van de coalitie, zoals de LPG, VVD en CDA zullen u dat, naar ik aanneem, graag(?) willen uitleggen, als u hen daarom vraagt.

Louis Sparidans

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties