Grave

IN MEMORIAM: Pastoor Jacques Janssen

Door Pastoor Herman Schaepman van Parochie H. Elisabeth Grave

Vurig zag ik uit naar de Heer;
Hij boog zich en hoorde mijn roepen.
Hij liet mij weer op rotsvaste grond staan,
gaf mijn stappen weer stevigheid.
Gelukkig de mens
die op de Heer vertrouwt.

Psalm 40, 2-3b.5a

Op de eerste zondag van de advent, 28 november, is oud-pastoor Jacques Janssen MSC in zijn woorden “zonder voorwaarden”, tastend naar licht en hopend op de morgen, thuisgekomen bij de Eeuwige.

Pastor Janssen was in ons midden de goede herder die zijn leven gaf voor zijn schapen: als pastoor van de parochie Grave (1990-2004), pastoor van Escharen (1995-1996), pastoor van Velp (2001-2002), pastoor van de pastorale eenheid i.o. (2001-2004) en pastoor van de pastorale eenheid “Emmaüs” (2004-2006). Ook na zijn emeritaat bleef hij actief in en betrokken bij ons.

De betekenis van pastor Janssen als dé grondlegger van de parochie H. Elisabeth, patrones van de caritas, is groot. Bovenal wordt hij herinnerd als een lief, integer, dienstbaar man die al zijn krachten ten dienste stelde van de parochie en pastorale eenheid, maar bovenal de parochianen in Escharen, Gassel, Grave en Velp. Hij leefde vanuit het Evangelie en leefde dat vanuit zijn diepgevoelde spiritualiteit voor.

Op vrijdag 3 december is om 10.30 uur de uitvaart (in besloten kring) van pastor Janssen in de kapel van woonzorgcentrum Notre Dame te Tilburg. De viering is via livestream te volgen: www.kerkdienstgemist.nl (Noord-Brabant, Tilburg, kapel Notre Dame). Aansluitend wordt hij bij zijn medebroeders begraven aan de Bredaseweg.

Uit diepgevoelde dankbaarheid en genegenheid wordt op vrijdag 19.00 uur een plechtige requiemmis gevierd in de Sint-Elisabethkerk van Grave. Tijdens deze eucharistieviering wordt stilgestaan bij het leven en werken van onze dierbare oud-pastoor, op wie nooit tevergeefs een beroep werd gedaan. Voor degenen die niet in staat zijn naar de kerk te komen, wordt ook deze live uitgezonden via kerkomroep en het YouTube-kapel van de parochie.

Namens de r.-k. parochie H. Elisabeth, patrones van de caritas,
Pastoor H.J.A.M. Schaepman

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties