Grave

In Memoriam: Evert Vos

Door Freddy Klooté

GRAVE - Afgelopen dinsdag werd Grave opgeschrikt door het bericht dat stadsgenoot en alomtegenwoordig verenigingsmens Evert Vos was overleden. Intimi wisten dat hij al geruime tijd de weg tussen thuis en ziekenhuis af moest leggen.

Evert Vos was binnen de Velpse en Graafse gemeenschap een stimulerende man. Toen hij in 2016 D’n Opsteker uit handen van burgemeester Lex Roolvink mocht ontvangen, hoorde hij een waslijst aan activiteiten waar hij zijn medewerking aan verleende: Oprichter Samenwerking Velpse Belangenverenigingen, later Dorpsraad. Lid schoolbestuur basisschool St. Jozef, plaatsvervanger St. Nicolaas op aarde, bij Scouting Grave Neptunus die jonge scoutjes installeerde. Organisator 70 jaar Market Garden en de jaarlijkse herdenking bij de Graafse brug. Beheerder Kazemattenmuseum, suppoost Graafs museum, lid van het Cloveniersgilde of Schutterije tot Grave en coach bij het kruisboogschieten. Bij het Gilde ook actief bij het Historisch Spektakel, lid van het comité Open Monumentendagen, vrijwilliger bij MARS, de veteranen- en oud-strijdersvereniging, Platform toerisme en recreatie Historisch Grave, presentator bij de gezelligste radiozender van Brabant met het programma 'Verdwenen maar niet Vergeten' met muziek uit de jaren ’50 en ’60. Wellicht is in bovenstaande opsomming nog iets vergeten. Evert Vos is dit jaar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Naast al deze activiteiten was Evert Vos vooral een aimabel mens. Een familieman. Een echtgenoot, (schoon)vader en opa. Velen zullen hem missen.

Arenalokaal wenst alle nabestaanden veel kracht om dit zware verlies te kunnen dragen.

Freddy Klooté

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties