Grave

IN MEMORIAM: Erelid Diny van Gemert was EHBO Grave

Door EHBO Vereniging Grave

Als je het over de EHBO-vereniging Grave had, kon je jarenlang niet om haar heen: Diny van Gemert. Afgelopen zondag 25 oktober overleed zij op tachtigjarige leeftijd.

Al vrij snel na de oprichting van de EHBO Grave in de jaren vijftig werd Diny als jong meisje lid van de EHBO-vereniging Grave. Maar liefst 59 jaar was Diny bestuurslid: Diny was penningmeester, Diny was secretaris, Diny verzorgde de herhalingslessen, Diny regelde de contacten rondom de hulpverleningen, Diny coördineerde de Pleisteraktie (collecte), enz. Alles als vrijwilligster geheel op haar eigen vertrouwde wijze. In de loop der jaren zijn de hulpverleningen wel enorm toegenomen: in het begin waren het alleen enkele sportwedstrijden, nu zijn dat grootse evenementen zoals Hippisch Festijn, Ballonfestival, Zeskamp en Braderie. Diny bleef zich inzetten.

Maar ook zullen vele kinderen van de basisscholen haar kennen als “de EHBO-juf met het knotje”. Altijd bereid en dienstbaar voor de ander. Waar je haar ook tegenkwam in de Graaf, Diny was altijd in voor praatje. Ze kon zich enorm verheugen op de uitjes met de “Henri Dunant”, de boot van het Rode Kruis. Dat waren haar vakanties, terwijl ze toch moest “werken” aan boord. Toen haar gezondheid achteruit ging, moest Diny met tegenzin stoppen met de EHBO.

Ze was zeer vereerd met het erelidmaatschap van de EHBO-Vereniging Grave. Bij haar afscheid als bestuurslid in 2010 werd de Diny van Gemert award in het leven geroepen, bedoeld voor een lid dat zich op een speciale manier verdienstelijk had gemaakt voor de vereniging. Een maand geleden op 27 september 2020 heeft ze die nog zelf mogen uitreiken. Wij zijn veel dank verschuldigd aan Diny voor haar grote inzet voor de EHBO-vereniging Grave en voor haar betrokkenheid als vrijwilligster. Het is onmiskenbaar dat Diny daar heel veel aan heeft bijgedragen.

Dank je wel Diny.

EHBO Vereniging Grave

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties