Grave

Daniël Hardenbol gestart met BEELD!

'Ik volg mijn passie, leef mijn droom'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Het creatieve borrelde al lang in het hoofd van Daniël Hardenbol: “Sinds mijn tienerjaren ben ik altijd onder de indruk geweest van mooie afbeeldingen. Dat is verder gegroeid. Nooit heb ik er bij stil gestaan om dit professioneel te gaan doen”. Sinds enkele maanden is Daniël druk bezig geweest om zijn studio aan het Torenplein in Grave (net achter Bij Moeders) zo in te richten dat hij zich er thuis voelt. Inmiddels heeft hij de eerste opdrachten met plezier afgeleverd. Fotografie, digital artwork en beeldende kunst. Dat is het veld dat Daniël bespeelt: “Ik volg mijn passie, leef mijn droom”. Een gedreven mens met een hart vol kunst en een hoofd vol ideeën.

“Ik ben geboren in Veghel. Op mijn vierde zijn we verhuisd naar Uden, waar ik de basisschool heb gedaan, gevolgd door het voortgezet onderwijs. In Veghel deed ik Transport en Logistiek. Na diverse baantjes bij de Mac en dergelijke ben ik vrijwillig in militaire dienst gegaan. Ik kwam bij bevoorrading en transport terecht. Ik heb een uitzending naar Bosnië gedaan en oefeningen in Canada, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Ik heb er gewerkt als kok, brandstoffen klasse 3, en zelfstandige aankoper. Even maakte ik een switch van defensie naar de beveiliging, maar dat was niks. Dus weer terug bij defensie. Ik kwam dit keer bij de Luchtmobiele Brigade. Weer als kok, vervolgens in Oirschot bij de dienst transport gevaarlijke stoffen. En dat doe ik, naast mijn galerie op het Torenplein nog steeds. Tijdens mijn werk kreeg ik belangstelling voor kunst. Speciaal voor fotografie. Niet foto’s maken met mijn mobieltje, maar echte fotografie. Ik ging naar de fotovakschool in Boxtel. Een superleuke opleiding. Alle aspecten van de fotografie heb ik er beleefd en geleerd. Na de opleiding ben ik vanuit thuis, in Grave, met allerlei soorten fotografie gestart. Veel new born fotografie, huwelijken, gezinnen. Alles op locatie. Steeds maakte ik nieuwe situaties mee. Baby’s laten zich niet regisseren, grote groepen mensen hebben verschillende dingen aan hun hoofd. Tot een half jaar geleden heb ik zo gewerkt. Studiofotografie heeft me altijd aangetrokken. Je hebt dan alles zelf in de hand qua belichting en je kunt het hele concept dat je in je hoofd hebt zitten, uitvoeren. Ik wilde aparte foto’s maken. Artistieke foto’s. Twee maanden geleden kreeg ik de kans op het Torenplein. Daar kon ik mijn diverse creatieve doelen gaan bundelen. Inmiddels heb ik de ruimte aan mijn ideeën aangepast. Voorbeelden van artwork aan de muur. De Canon Pro-4000 prominent aanwezig voor de afdrukken van art en fotografie. Indien gewenst kunnen afdrukken ook op aluminium of canvas”.

BEELD!
De studio, galerie en werkplaats, het heeft allemaal met beeld te maken. Een enthousiaste Daniël vertelt verder: “Dit is mijn creatieve werkplek en hier zit ik dan ook vaak uren te worstelen met ideeën en designs. Naast het ontwerpen heb ik hier ook mijn fotostudio waar ik graag fotografeer. Van pré-wedding tot zwangerschap, of van portret tot fine art. Op mijn site www.beeldart.nl zie je een aantal voorbeelden. Overigens is iedereen van harte welkom bij BEELD!. Mijn deuren staan voor een ieder open. Je kunt gewoon eens komen kijken. Zonder ook maar enige verplichting”.

Daniël heeft al een aantal opdrachten met plezier uitgevoerd. Vaak in samenwerking met bedrijven: “Zo heb ik onlangs voor Beauté een bedrijfsreportage gemaakt. Voor van Laar Voeten en Zorg heb ik productfoto’s gemaakt. Voor kapsalon Meraki heb ik een studioshoot gedaan met een bijzonder kapsel. Maar ik kan ook voor iedereen die nog foto’s heeft prachtige afdrukken maken. Zelf maak en bewerk ik ook foto’s die ik omvorm tot kunst. Hier heb ik een Mayamasker hangen. Dat masker heb ik eerst gekocht op een stock-site en verder omgevormd met behulp van fotoshoppen. Ik heb dan een beeld in mijn hoofd en kan dat overbrengen op het kunstwerk. In mijn designstudio maak ik ook muurdecoraties voor in je huis of werkplek. Het maken van deze designs kan ook op afspraak en zo krijg je dan een “one of a kind” artwork in je bezit. Ach er zijn zoveel mogelijkheden. Nogmaals, kom gewoon eens langs”.

Daniël is werkelijk niet te stuiten: “Ik ontwerp ook logo’s, maar ook tatoeages. Ik wil workshops gaan geven in fotografie. Ik droom er van om een kleine gemeenschap te vormen voor kunst en creativiteit. Wil je meer weten, dan kun je me ook mailen op info@beeldart.nl. Ik sta open voor samenwerking. Creatief mijn vleugels uitslaan. Ik volg mijn passie, leef mijn droom”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties