Grave

Natuurlijk Bij Kaat verhuisd naar centrum Grave

'Ik gun het anderen om goed in hun vel te zitten'

Door De redactie van Arenalokaal.nl

GRAVE - Natuurlijk Bij Kaat is verhuisd. Sinds 1 juli zit de praktijk van Kathelijn van Dongen in het hart van Grave, aan Markt 13. Haar doel is niet veranderd: vrouwen helpen bij het aannemen van een gezonde levensstijl zodat ze weer lekker in hun vel zitten. Ze coacht hen onder meer op het gebied van voeding, hormonen en de mindset. Daarbij kijkt ze per persoon wat gevraagd wordt. Het is geen symptoombestrijding, maar het onderliggende probleem wordt aangepakt in een traject van circa vier maanden.

Kathelijn weet als geen ander hoe het is om een last mee te sjouwen, in haar geval twintig kilo overgewicht. “Je kunt op zo'n moment misschien gewoon lekker in je vel zitten, maar hoeveel fijner is het als niets meer in de weg zit”, vraagt ze. “Zelf ben ik een paar jaar geleden flink afgevallen. Nog elke dag profiteer ik daarvan, al is het maar met het strikken van mijn veters. Ik gun het anderen om net zo goed in hun vel te zitten. De problemen waar mijn klanten mee kampen, herken ik en heb ik zelf ook ervaren. Ik begrijp dus hoe moeilijk de situatie is waar ze doorheen gaan. Ik kan me heel goed inleven. Ik denk dat dat wel een van mijn sterkste krachten is.”

Dat is een van de redenen waarom Kathelijn in 2013 is gestart met Natuurlijk Bij Kaat. Ze wil andere vrouwen helpen. “Als ik een man adviseer over zijn levensstijl, dan volgt hij mijn adviezen op. Vrouwen hebben altijd veel meer redenen om de adviezen die ik geef niet op te volgen”, lacht ze. “Dat vraagt om een andere benadering. Ik coach hen en zo krijgen zij zelf de inzichten. Ze ondergaan een transformatie. Op die manier houd je nieuwe patronen makkelijker vast. En als de vrouw verandert, dan verandert het hele gezin.”

'Brutaal en eerlijk'
Waar Natuurlijk Bij Kaat ooit is begonnen om vrouwen te helpen met afvallen, hebben het bedrijf en Kathelijn zelf ook een transformatie ondergaan. “Tegenwoordig kijk ik veel breder”, legt ze uit. “Er komen vrouwen met allerlei klachten bij mij. Dit loopt uiteen van eetbuien tot klachten door premenstrueel syndroom (PMS) en van huidaandoeningen tot hormoonproblemen. Het enige dat al deze vrouwen gemeen hebben, is dat ze brutaal en eerlijk naar zichzelf durven en willen kijken. Dit laatste is heel belangrijk. Je moet het echt zelf willen, anders heeft het geen zin. Daarom heb ik altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tevens moet er een klik zijn, want anders wordt de samenwerking erg lastig. Een traject kan namelijk intensief zijn en soms diep gaan.”

Er zijn veel verschillende manieren waarom Kathelijn de vrouwen die bij haar komen kan ondersteunen. Wat nodig is bekijkt ze per situatie. Onlangs heeft ze de opleiding tot NLP-coach afgerond. “Dit staat voor neurolinguïstisch programmeren”, licht ze toe. “Met die techniek kan ik iemands mindset als het ware herprogrammeren. Als je gelooft dat je iets niet kunt, is het lastig om een patroon te doorbreken. Met een interventie kan ik die overtuiging toch veranderen. Dit geeft zelfvertrouwen waarna je kunt doorgroeien om je doelen te bereiken en te behouden.”

Eerder al heeft Kathelijn een opleiding gevolgd tot hormoonfactortrainer bij Ralph Moorman. Verder past ze emotional freedom techniques toe. “Dat is een methode van kleine tikjes geven, tappen, op bepaalde punten op je lichaam”, vertelt ze. “Tijdens het tappen, focust de klant zich op de negatieve emotie. Energie begint te stromen om deze negatieve emoties te verdrijven. Een eenvoudige en effectieve methode, die snel resultaat geeft. Verder beheers ik hypnotherapie. Daarmee kan ik bijvoorbeeld angsten verminderen of zelfs helemaal wegnemen.”

Gezonde levensstijl
De rode draad in de trajecten van Natuurlijk Bij Kaat is een gezonde levensstijl. “Dat is en blijft de basis”, verklaart Kathelijn. “Een probleem kun je niet in één keer oplossen. Het is iets waar je doorheen moet werken; brutaal en eerlijk. Samen met de vrouwen die ik help ga ik op zoek naar het onderliggende probleem en dát pakken we aan. Waar komen bijvoorbeeld die eetbuien vandaan? Door mijn opgedane ervaring en de opleidingen die ik heb gevolgd, komen we snel tot resultaat. Een traject duurt niet langer een halfjaar, maar slechts vier maanden. Dat scheelt aanzienlijk.”

Ben je benieuwd of Kathelijn van Dongen jou ook kan helpen? Neem dan contact op met Natuurlijk Bij Kaat via kathelijn@natuurlijkbijkaat.nl of 06-19626961. Kijk voor meer informatie, mogelijkheden en succesverhalen op www.natuurlijkbijkaat.nl. De praktijkruimte vind je aan de Markt 13 in Grave.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties