Grave

Corrie Willems-Siebers maakt weer mutsen en sjaals voor hulpbehoevenden

'Ik ben altijd bezig geweest'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Ze zijn er gelukkig nog steeds. Mensen die tijd over hebben om iets voor een ander te doen. Dat “iets” kan variëren van een wandeling maken met een eenzame oudere, mantelzorg bieden of, zoals in het geval van Corrie, handige gebruiksvoorwerpen maken voor mensen die dat goed kunnen gebruiken. Zo kwam vorige week vrijdag weer een busje van de Stichting Iriszorg uit Nijmegen bij haar langs om een lading door Corrie gemaakte mutsen en sjaals op te halen voor de dak- en thuislozenopvang. Waarom? “Ik wil iets doen voor de gemeenschap. Voor de mensen die wat minder bedeeld zijn”.

Corrie is geboren en getogen in Velp: “Na de lagere school ging ik meteen aan het werk. Dat was toen gewoon zo. Omdat ik nog te jong was moest ik eerst nog een paar maanden naar de huishoudschool. En daarna aan de slag in het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch. Na drie jaar kon ik in Grave aan de slag. Bij Iduna. Daar heb ik best lang gewerkt en kwam ik voor het eerst met creativiteit in aanraking. Ik had inmiddels Frans Willems ontmoet met wie ik in 1962 ben getrouwd. Toen ik van ons eerste kindje in verwachting was, ben ik gestopt met werken. We kregen drie kinderen: Astrid, Hans en Sandra. Toen Astrid vier was ging ik al met haar mee naar de Sprankel om daar als ouder te helpen. Ik heb er van alles en nog wat gedaan. Eerst boeken kaften. Maar het werden al snel meer creatieve dingen als kaarten maken en met Kerstmis maakte ik met de kinderen lantaarns. Die heb ik ook op de Raamdonk en Hartenaas gemaakt. Ik ben altijd bezig geweest”.

Van het een kwam het ander: “Ik haalde mijn EHBO- en Rode Kruisdiploma. Ik zat 14 jaar in het bestuur van het Vrouwengilde. Allemaal leuk om te doen. Ondertussen bleef ik ook creatief bezig. Ik denk dat ik zeker dertig jaar lang versierde kaarten heb gemaakt. Voor alle gelegenheden. De opbrengst ging naar de Voedselbank. Soms leverde dat best wel wat op. Ik heb ooit een actie gehad die 400 euro opbracht. Kaarten in alle soorten en maten”.

Alles voor de ander
Haar productie wordt niet alleen uitgebreider, maar ook gevarieerder. Steeds meer Stichtingen weten Corrie te vinden. De Roemeniëstichting, De Schoenendoos in Wijchen en het Kantoor voor Goede Doelen in Nijmegen. “Ik maakte ook Barbies. Bij het Kringloopcentrum kocht ik oude Barbies op en maakte ze weer als nieuw. Die gingen naar de Voedselbank Land van Cuijk. Die Voedselbank zit overigens niet meer aan de Arnoud van Gelderweg, maar is nu bepaalde tijden geopend in het wijkgebouw Esterade voor het brengen en halen van broodnodige spullen. Die Barbies gaan in het Sinterklaaspakket van de Voedselbank. Sinds begin dit jaar ben ik ook bezig met breien en punniken. Mutsen en sjalen werden gevraagd. In het begin kocht ik nog zelf de wol, maar via mijn kinderen en de social media komen mensen me gelukkig het materiaal zelf brengen. Mensen kunnen die materialen nog steeds afgeven bij de mooie winkel van Theo van Gent van Grave Helpt. Wel erbij zeggen dat het voor Corrie is. En dan komt het wel op de goeie plaats”. Inmiddels heeft Corrie al 400 mutsen en 50 sjaals gemaakt.

Zo terloops kom je ook van Corrie te horen dat ze eigenlijk nog veel meer heeft gedaan. Zo zorgde ze voor de koffie in de Hemelvaartkerk en dat deed ze ook in de Elisabeth, waar ze zich ook bezig hield met schoonmaken. Kortom, een bezige bij. Met het hart op de goede plaats. Ooit verzamelde ze postzegels voor Kika. Die werden per kilo verkocht voor het goede doel. “Mijn laatste project is een sjaal voor een Afrikaanse jongen die via de Fahari Foundation in Grave verblijft. Hij wilde een regenboogsjaal. Hij zei er wel bij dat als hij terug naar Afrika ging, hij die sjaal terug zou geven. Ze houden daar niet zo van een regenboog. Toen moest ik wel even slikken”, vertelt Corrie. "In de vrije tijd gaan Frans (83) en ik graag wandelen of fietsen. Of we helpen de kinderen. Oja, de cursus papier vouwen en knippen was hartstikke leuk”.

|Doorsturen

Bionda

2018-11-24 18:04:30

Wel een beetje jammer dat het artikel niet helemaal klopt, ik heb de mutsen opgehaald en die weer naar iriszorg gebracht. Ik werk niet voor iriszorg ik probeer ook iets goeds te doen en heb gediend als tussenpersoon 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties