Grave

10 jaar The Travel Club Grave van Addy van Doorn

'Iedereen heeft zo zijn eigen bucketlist'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Al tien jaar is Addy van Doorn enthousiast bezig met het verzorgen van reizen. Inmiddels een bekend persoon in Grave. Haar opvallende blauwe auto met het opschrift “The Travel Club” hoefde verder geen uitleg. Dat was Addy. Helaas is de auto bij een ongeluk gesneuveld. Op haar nieuwe witte auto moet haar handelsmerk nog komen. Maar ze heeft inmiddels haar naam al gemaakt. Velen wisten haar te vinden voor een vakantie op maat.

In haar pas verschenen reismagazine meldt ze in haar voorwoord: “Wat staat er nog op uw bucketlist? Misschien droomt u al jaren van die wereldreis. Eenmaal begonnen met reizen, wordt de wensenlijst met reizen die u wilt gaan maken alleen maar langer. Iedereen heeft zo zijn eigen bucketlist. Graag help ik u om zoveel mogelijk af te kunnen strepen. Ik help u uw wensen te ordenen en neem u bij de hand zo ver als u zelf wenst. Wilt u geheel ontzorgd worden of juist helemaal vrij gelaten worden? Wat uw reiswensen ook zijn, of dat nu een weekend weg is of dat u een maand de tijd heeft om een land te verkennen, ik stel met zorg de juiste reis voor u samen. Ik krijg vaak de vraag, reizen boeken dat kan toch iedereen wel zelf, waarom hebben ze jou dan nodig? Mijn antwoord: Iedereen kan een reis boeken, maar bij mij kunt u terecht voor een beleving. Ik luister naar uw wensen, zodat we tot de kern komen van wat het is wat u zoekt. Daarna ga ik ervoor zorgen dat u op de juiste plek zit, waar u kunt beleven wat u wilt beleven. Dat is niet wat iedereen kan”.

Addy van Doorn
“Ik ben geboren en getogen in Veghel. Ik bezocht de MEAO met de bedoeling om daarna verder te studeren aan de School voor Toerisme. Op het laatste moment ging dat niet door, maar het toerisme bleef altijd in mijn hoofd leven. Aan die MEAO hield ik wel een prachtig geschenk over: mijn latere man Ronald Bal. Nadat ik een tijdje als administratief medewerker had gewerkt zijn Ronald en ik getrouwd en in Boxmeer, waar hij werkte, gaan wonen. Maar Ronald wilde terug naar Grave. Hier zijn onze drie kinderen geboren. Acht jaar heb ik thuis voor de kinderen gezorgd. Daarna ben ik weer administratief werk gaan doen. Maar in mijn hoofd bleef het stemmetje maar steeds “toerisme” roepen. In de avonduren heb ik toen cursussen gevolgd. Heel fanatiek want ik vond het geweldig leuk. Nadat ik geslaagd was zaten we midden in de crisis. Reisbureaus vielen om. Solliciteren ging moeizaam. Soms zat ik met één voet binnen, maar de tweede net niet. Via een collega kwam ik er achter dat je ook zelfstandig een reisbureau kunt beginnen. Nu is dat een bekend fenomeen, maar toen moest je flink aan de weg timmeren en was het voor veel mensen nog onwennig. Het was hard werken. Nu, tien jaar later kijk ik terug op veel tevreden klanten en een betrouwbare positie in de reiswereld”.

Trends 2020
Op Facebook meldde Addy een paar weken geleden dat haar nieuwe reismagazine binnen was. “De nieuwe trends gaan vooral in de richting van duurzaamheid en ecologische hotels. De keuzemogelijkheden zijn heel gevarieerd. Ik ben niet duurder dan de reizen die je op internet kan boeken. Ik woon wel dichter in de buurt en iedereen kan voor dezelfde soort vakantie bij mij terecht. Mensen kennen mij en dat geeft vertrouwen. Mijn groep van vaste klanten groeit nog steeds en daar ben ik natuurlijk heel blij om”.
Wat wil de jeugd? Addy: “Met een groepje een villa huren is in. In Mallorca. Ook de campings in Kroatië zijn geliefd. Maar, er moet wel iets te beleven zijn op uitgaansgebied”.

“Voor de Honeymooners zijn de bestemmingen heel divers. Eerst de bruiloft regelen en wat er dan overblijft kan naar de huwelijksreis. Ik regel dan wel met de hoteleigenaar dat er een pas getrouwd stel aankomt en dat hij/zij daar dan rekening mee kan houden met enkele verrassingen. De gezinnen met kinderen zoeken zee en strand. Als de kinderen wat ouder worden zijn de plaatsen met een kidsclub, met entertainment, in trek. Als het de laatste gezamenlijke vakantie wordt omdat kinderen bijna het huis uitgaan, zie je dat er nog eens flink wordt uitgepakt. Zuid-Afrika, Curaçao of een rondreis door de Verenigde Staten, zijn populair. Ouders alleen zoeken vaak een combinatie van zon en bezienswaardigheden. Bestemmingen zijn, grappig genoeg, gerelateerd aan bekende tv-programma’s als Wie is de mol en Expeditie Robinson. Bij de senioren krijg ik vaak mensen die op internet door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn senioren die samen met kinderen en kleinkinderen gaan. Wie met z’n tweeën gaat kan genieten van bus- en treinreizen (duurzaam). Maar, dit zijn trends. Iedere reiziger is uniek”.

Informatie
Addy van Doorn is te bereiken via 06-44 780 760, of via haar website www.addyvandoorn.nl. Hierop kun je ook boeken. Verder is haar site voor de vakantieliefhebber een genot om door te kijken. Addy: “Komt u er niet uit, dan kunt u natuurlijk altijd bij mij terecht. Maar dat kunt u ook zonder de site te bezoeken”.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties