Grave

Hitte - Column Freddy Klooté

Door Freddy Klooté

Ja, nu kan ik wel gaan zitten mekkeren over de verkiezing van Boris Johnson tot Minister-President van Groot-Brittannië. Hem gaan vergelijken met die andere clown, de oceaan over. Ik zou het over de gevolgen voor de Brexit kunnen hebben. Is het goed dat hij er is? Of juist niet? Was hij degene die zijn vriendin bij een ruzie bekogelde met glazen en borden? Na twee huwelijken lijkt ook deze vriendin de langste tijd gehad te hebben bij Boris. In de Britse pers werd de voormalig journalist ook wel Boris Trump genoemd. Dus dat wordt weer een toptijd voor de Britse roddelbladen.

Ik zou ook de wens van de Nijmeegse horeca beschreven kunnen hebben. De organisatie wil 'een breder' publiek. Niet in omvang want dan kan er helemaal niemand meer bij, maar het gaat hier over leeftijd en achtergrond. Meer dan de helft van de bezoekers van de Vierdaagsefeesten is jonger dan 30 jaar. En de meesten zijn hoog opgeleid en komen uit een straal van 20 kilometer rond Nijmegen. De organisatie wil blijkbaar meer van wat anders. Hoe dat anders eruit moet zien wordt niet verteld.

Ik had ook kunnen schrijven over de gevaren van een nieuwe oorlog. Zo in de buurt van de Straat van Hormuz. Schepen worden gegijzeld. Amerika bemoeit zich ermee. Net als Groot-Brittannië. Beide landen hebben al om deelname van Nederland gevraagd. Hopelijk houdt onze MP het been stijf en vertelt beide landen dat ze de pot op kunnen. Weer oorlog? Dankjewel. Weer Nederlandse troepen naar Verwegland. Weer slachtoffers. Ellende.
Ook over het Europese circus viel best wel wat te schrijven. Hoe hoge posten daar verdeeld worden. Alarmfase rood, van rode koppen van schaamte past daar het beste bij. Of wat dacht je van het nieuws dat 21.000 agenten tijdens de komende jaarwisseling oordoppen krijgen? Persoonlijk aangepast. Dat wordt nog flink aanpoten dus. Natuurlijk zou ik wel geschreven kunnen hebben over de IKEA. Vanuit de directiekamers aldaar ging het bericht het land door dat de dikke papieren catalogus niet meer op onze deurmat neer zal ploffen. Er komt een digitale versie. Blij dat ik hier niet over moet schrijven.

Blijft maar één onderwerp over. De hitte. Een kennis uit Zeeuws-Vlaanderen schreef hierover op Facebook: “Vroeger noemde men dit strandweer. Nu heet het een nationale ramp.”

Freddy Klooté

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties