Grave

Historisch Spektakel Grave definitief verzet naar 2022

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het Historisch Spektakel Grave gaat komend voorjaar vanwege Corona niet door. Tot op het laatste moment hebben de bestuurders van Stichting 0486 Producties gewacht met het cancelen van het populaire evenement, maar dinsdag na de persconferentie van demissionair premier Rutte moest de kogel door de kerk. De twee historische dagen, die gepland stonden voor het eerste weekend van april, worden definitief doorgeschoven naar 2022.

Ank Bannink (links) en Jolanda en Peter Linders.

Daarbij vragen de initiatiefnemers Peter en Jolanda Linders, Ank Bannink en Leo Burgers zich af of de vorm van het evenement in de vervolgedities drastisch anders moet. "Ik zie voorlopig geen 18.000 bezoekers in het historisch centrum hutje bij mutje bij elkaar staan om te genieten van alle historische evenementen. En met een mondkapje op doen we afbreuk aan de geschiedkundige beleving", stelt Peter Linders.

Toch gaan de organisatoren aan de slag om alternatieve evenementen te organiseren met een historisch karakter. Vorig jaar kwamen tientallen belangstellenden naar Grave om mee te lopen met de historische tocht ‘In de voetstappen van Willem van Oranje’. De stoet ging toen onder begeleiding van Prins Willem van Oranje en Anna van Buren en hun gevolg langs kenmerkende historische plekjes in het centrum van Grave. Samen met historisch geklede leden van het Graafse Cloveniersgilde en enkele andere vrijwilligers genoten de aanwezigen van interessante verhalen uit de tijd van het Beleg van Grave in 1674 en daarvoor.

Zoals het er nu naar uitziet gaat deze rondgang twee keer plaatsvinden. "In ieder geval als de zon schijnt en tijdens een koopzondag, zodra het allemaal vanuit veiligheidsoogpunt kan en mag", geeft Leo Burgers aan.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina en website van het Historisch Spektakel Grave.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties