Grave

Ruitersportterrein ’t Raamdal in Escharen staat weer bol van paardensport

Hippisch Festijn Grave: derby, relaisspringen en kür op muziek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In het weekend van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni vindt de 21e editie van het Hippisch Festijn Grave plaats op ruitersportterrein ’t Raamdal. Ook dit jaar weten weer veel ruiters de weg naar Escharen te vinden. Daarmee is het evenement het grootste buitenconcours in Noordoost-Brabant. Voor de deelnemers uit Noordoost-Brabant zijn de dressuurrubrieken tijdens het Hippisch Festijn Grave een selectiewedstrijd voor de Brabantse kampioenschappen. Naast de vele dressuur- en springrubrieken op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er ook weer verschillende demonstraties te zien, zoals het Friezenteam Avalon met een prachtige Pirates-show en agility-shows verzorgd door hondenvereniging HBSV Boxmeer, maar ook de eigen jeugdleden van paarden- en ponyvereniging ’t Raamdal zorgen voor demonstraties.

Vorig jaar is er voor het eerst een relaisspringrubriek georganiseerd. Het publiek en de deelnemers waren enthousiast, dus ook dit jaar staat de relaisspringrubriek weer op het programma. Zaterdagmiddag gaan duo’s bestaande uit een pony- en paardencombinatie de strijd aan met andere duo’s om het springparcours foutloos en zo snel mogelijk af te ronden. 

Op zondagmiddag staat de kür op muziek voor de hogere klassen ZZ-Licht, Z2 en Z1 op het programma. Op het hoofdterrein zal de finale van de Wetering Bodemtechniek Trophy 2019 plaatsvinden. Waarna vanaf 16 uur weer een echte derby georganiseerd wordt. Twintig ruiters uit de springrubrieken M, Z en ZZ kunnen zich hiervoor inschrijven. In de derby wordt een parcours van 1 kilometer afgelegd over natuurlijke hindernissen. Voor de bezoekers is het weer goed toeven in het strodorp. De toegang is alle dagen gratis.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties