Grave

INGEZONDEN

Het Welzijn van Ouderen in Grave in deze coronatijd

Door Welzijn Ouderen Grave

GRAVE - Sinds half maart is onze wereld totaal veranderd. We leven in een anderhalve-metermaatschappij, werken zoveel mogelijk thuis, kinderen gaan niet naar school, geen mogelijkheid voor een terrasje of gewoon een kopje koffie bij een goede vriend of vriendin. Allemaal beperkende maatregelen. Vervelend, maar wel nodig, weten we allemaal.

Voor vele ouderen echter een moeilijke en eenzame periode. Vanwege hun kwetsbaarheid is hen afgeraden zelf boodschappen te doen, hun (klein)kinderen mogen niet op bezoek komen en zelfs dagelijks een ommetje wordt stellig afgeraden. Ook het wekelijkse bezoekje van de vrijwilliger is op dit moment niet mogelijk. Wat dan? Dan voel je je alleen, eenzaam…

Door vele mooie opgestarte initiatieven zoals www.samengrave.nl werd het mogelijk vraag en aanbod van eenieder die hulp nodig heeft of wil geven, bij elkaar te brengen. Velen hebben hier gebruik van gemaakt, als Welzijn Ouderen Grave (WOG) horen wij enthousiaste reacties.
Graag willen wij hierbij ook de mogelijkheden van ondersteuning door Welzijn Ouderen Grave nogmaals onder de aandacht brengen. Iedere thuiswonende senior van 55 jaar of ouder in de gehele gemeente Grave kan een beroep op ons doen. WOG is hiervoor elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 12.30 uur op telefoonnummer 085-0202353 en 24 uur per dag via info@welzijnouderengrave.nl.  Wij luisteren, proberen te helpen en geven advies.

Ondanks het feit dat wij, net als alle anderen, geen persoonlijke bezoeken afleggen, kunnen wij u telefonisch mogelijkheden aanreiken om uw eenzaamheid te doorbreken: door u bij voorbeeld regelmatig te bellen voor een praatje of zo mogelijk door middel van videobellen elkaar toch te zien. Heeft u problemen met het bedienen of instellen van uw mobiele telefoon of ipad, dan kunnen onze vrijwilligers van de Computerhoeken, die nu vanwege corona ook gesloten zijn, u telefonisch op weg proberen te helpen om deze broodnodige contacten mogelijk te maken.
Onze vrijwilligers van Graag Gedaan proberen contact met hun cliënten te houden, zo ook onze vrijwillige Ouderenadviseurs die zo nodig ook telefonisch veel voor u kunnen betekenen.
De vrijwilligers voor administratieve ondersteuning en degenen die de belastingaangiften verzorgen, hebben dit afgerond of zo nodig uitstel aangevraagd. Ook zij blijven in telefonisch contact met hun cliënten.
Meer bewegen voor ouderen: de lessen zijn even gestopt, maar de docenten zorgen regelmatig voor een video om het bewegingsprogramma voort te kunnen zetten om fit te blijven.
Helaas hebben we de zondagmiddagen van ZIN op ZONDAG die maandelijks in de bibliotheek plaats vinden tijdelijk stop moeten zetten. Zodra dit weer mogelijk is hoort u van ons.
Vragen omtrent de Maaltijdvoorziening en de Sociale Alarmering kunnen nog steeds gesteld worden. Wij zorgen voor een passend antwoord hierop en brengen u in contact met de bedrijven die dit verzorgen.

Namens alle vrijwilligers van Welzijn Ouderen Grave willen wij u van harte uitnodigen contact met ons op te nemen als wij u ergens mee kunnen helpen of ondersteunen. Wij zijn er voor u!

Welzijn Ouderen Grave

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties