Grave

Overstap Gravenaar Joeri Nuijen van LPG naar VVD

'Het voelde aan of ik een verkering uitmaakte'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk zijn de diverse partijen druk bezig met het organiseren van hun verkiezingslijst. Immers, op 24 november worden er voor het eerst in deze gemeente verkiezingen voor de gemeenteraad gehouden. Er zijn 37 plaatsen beschikbaar om de nieuwe gemeenteraad te vormen. Ook in Grave is men druk in de weer. Na het bekend worden van een mooie vierde plaats voor Jochem Jacobs op de lijst van het CDA en een zesde plaats voor Hennie Bongers op de lijst van Liberaal Land van Cuijk, werd afgelopen week bekend dat Joeri Nuijen (27) de oversteek van de LPG naar de VVD heeft gemaakt. Een opzienbarende, maar ook succesvolle wissel. Joeri komt op een alleszins verkiesbare vierde plaats te staan en is tevens benoemd als campagneleider voor de komende verkiezingsstrijd.

LPG
Joeri: “Ik was achttien en was al bij diverse evenementen in Grave betrokken. Gewoon omdat ik het leuk vind om iets te doen voor de plaats waar ik woon. Bij één van die evenementen ontmoette ik Anja Henisch. De plaatselijke coryfee van de LPG. Ze vroeg me of ik misschien iets in de politiek wilde doen. Ik vond dat niet alleen eervol, maar het paste ook naadloos in mijn streven om dingen voor Grave te doen. Ik begon me in politiek te verdiepen. Ging naar alle mogelijke vergaderingen. En vond het nog leuk ook. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 stond ik op een vierde plaats. Ik rekende nog nergens op, maar werd tot mijn verrassing en blijdschap toch verkozen. Het werden vier leerzame jaren. In 2018 ging de LPG voor vertegenwoordiging uit de kerkdorpen. Daar kwamen sterke namen uit en ik belandde op een zesde plaats. In mijn gedachten nam ik al afscheid van het raadswerk, maar totaal onverwacht kreeg de LPG stemmen voor zes raadszetels en was ik weer gekozen. Wat was ik blij. Ik kon verder gaan met mijn werk voor recreatie en toerisme, sport en cultuur. Ik werd ook voorzitter van de auditcommissie en Euregioraadslid. Ik voelde me als een vis in het water. Merkte ook wel dat ik groeide in dit werk. Toen kwam de strijd om de zelfstandigheid of het opgaan in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Een lastige tijd, waarin ik toch ook heel veel geleerd heb”.

VVD
“Bij de landelijke verkiezingen stemde ik VVD. Ik wil én mensen helpen, én kijken wat mensen zelf kunnen. De liberale gedachte is bij mij volop aanwezig. Het moment om een keuze voor een lijst voor de nieuwe gemeenteraad te maken kwam dichterbij. Stel dat de LPG in TeamLokaal meegaat, dacht ik. Een samenwerking van alle dorpspartijen in het Land van Cuijk. Dan heb je heel veel verschillende partijen en wat blijft er dan nog over van mijn liberale gedachtegoed? TeamLokaal viel voor me af. Toen ging ik denken over de lijst van de LPG. Na het succes van de vorige verkiezingen met vertegenwoordigers uit de kerkdorpen, zou mijn kans op een verkiesbare plaats op de lijst heel klein zijn. En ik wilde graag doorgaan. Omdat ik het leuk en eervol vind. Dus ook hier was mijn keuze gemaakt. Dat was dus de VVD”. Joeri stopt even met vertellen. Een moeilijk onderwerp. “Ik heb me zo thuis gevoeld bij de LPG. Zoveel geleerd. Zoveel vrienden door gemaakt. Mijn afmelding bij de LPG leek op het verbreken van een bijna acht jaar durende verkering. Gelukkig voelde ik geen vijandige gevoelens bij de LPG. Dus ging ik naar de VVD. Men vroeg me of ik iets wilde doen voor de campagne. Misschien had dat wel iets te maken met mijn dagelijks werk bij Ifthen, een marketing- en reclamebureau. Nou, dat was me op het lijf geschreven. Tijdens de kennismakingsavond met het campagneteam werd me zelfs gevraagd om campagneleider te worden. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVD Land van Cuijk werd ik op een verkiesbare vierde plek gekozen. Alles viel in korte tijd volledig op zijn plaats”.

'Kritisch en optimistisch'
“Het is nog geen 1 januari 2022, merk ik op. Strijdlustig gaat Joeri rechtop zitten: “Tot 1 januari maak ik met volle overtuiging mijn raadsperiode voor de LPG af. Ik wil meehelpen om op een goede manier Grave de nieuwe gemeente in te loodsen. Vervolgens wil ik proberen die nieuwe gemeente vorm te geven. Ik ben enthousiast en kijk ernaar uit. Ik ben kritisch maar ook optimistisch. We hebben een goed team bij de VVD”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties