Grave

Het gaat goed - Column Freddy Klooté

Door Freddy Klooté

Natuurlijk gaat het goed met ons land. Meer dan honderdduizend miljonairs. De economie reikt tot aan de poorten van de Hemel. Petrus zwaait en schudt het wijze hoofd. Hij weet wel beter. Heeft dit al zo vaak meegemaakt.

Los van allerlei financiële tabellen die aangeven hoe goed we het in Nederland hebben, blijkt er zoveel mis te zijn, dat ik het gevoel krijg wat onderzoekers naar “de stand van ons leven” met goed bedoelen. De maatschappij verandert door de migratie sterk. Een lastig puntje voor velen. Aan de tafel van geluk zitten nu plotseling mee-eters. Zoiets als de eerste vriend van je dochter die mag komen eten en zich aldus kan voorstellen. Ze zijn met een fiks aantal en komen uit diverse culturen waar wij geen of weinig kaas van gegeten hebben. Ze hechten ook nogal waarde aan hun godsdienst. Iets wat de meesten van ons al lang vergeten zijn. Er zijn mee-eters die hier voorlopig in ons landje mogen blijven. Anderen mogen hier, na een wat vreemd onderzoek blijven. Omdat ze een andere taal spreken maakt dat het lastig om eens van gedachten te wisselen. Zo blijven die gedachten opgesloten zitten en komen pas weer tot leven als er poep aan de knikker is.

Flinke poep was er aan de knikker toen de twee Armenische kinderen Lili en Howick bekende Nederlanders werden toen ze terug naar het land van herkomst moesten. Na tien jaar van die vreemde onderzoeken. Na tien jaar middels advocaten in verweer te zijn gekomen. Enfin, de rest van het verhaal kennen jullie. Plotseling, na deze poepberg moet het hele asielbeleid op de schop. Want er zijn in ons land inmiddels zo’n veertigduizend andere migranten, die liever de illegaliteit indoken dan een jarenlange kruistocht te moeten voeren. Veertigduizend. Mensen zonder papieren. Levend van dag tot dag. Chantabel tot op het bot. Met hier en daar een vals paspoortje, een niet geldige arbeidsovereenkomst. Waar de kinderen daarvan op school gaan weet blijkbaar niemand. De straat bij nacht is hun leefgebied. Samen met veertienduizend op de vlucht zijnde misdadigers. Dit laatste aantal is door de politie vrijgegeven. Gezellige boel in de duisternis.

Totaal vierenvijftigduizend onderduikers. In Nederland. Jawel, als we die niet meetellen gaat het goed met Nederland. Jammer dat we wel een beetje agressief zijn geworden. Staatssecretaris Harbers die over Lili en Howick gaat, moest afgelopen week, na bedreigingen onderduiken. Een officiële lijst van mensen die moeten onderduiken na bedreigingen is niet bekend. Ik vrees dat we van het aantal zwaar beveiligde landgenoten zullen schrikken. Nederland is onderduikland geworden. En een agressief land, waar de ME bij elke voetbalwedstrijd van enig “belang” klaarstaat om vechtenden uit elkaar te slaan. Al eens de reacties gelezen op bepaalde discutabele gebeurtenissen in ons land? Je houdt je hart vast als die reacties ooit omgezet worden in daden. Verder gaat het goed met Nederland.

Freddy Klooté

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties