Exposities

Open dagen kunstenaar Joshua Pennings van 5 tot en met 13 september

'Het begon met het verbouwen van een motor'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Joshua Pennings is in 1971 in Grave geboren. Na basisschool De Sprankel en het voortgezet onderwijs op de Griend (voorloper van het Merletcollege) ging hij naar de Grafische School in Eindhoven. Joshua werkte na zijn slagen op de Grafische school bij diverse reclamebureaus. In Grave werkte hij bij grafisch vormgever Maarten Slooves. In 2005 verbouwde hij een oude motor: “Gewoon als hobby. Leek me wel leuk. Lassen en slijpen had ik nog nooit gedaan en ik leer graag wat bij. Zo kwam ik in aanraking met metaalbewerking. Toen de motor klaar was, maakte ik een geschenk voor iemand uit metalen reststukken. Daar werd goed op gereageerd. Ik bleek dat in de vingers te hebben. Toen ik een kist vol met oud ijzer en landbouwgereedschap kreeg kon ik helemaal losgaan en maakte mijn eerste beelden”.

Langzaam maar zeker, sculptuur na sculptuur, beeldhouwde Joshua zich een weg naar internationale bekendheid. Zijn bijzondere manier van werken raakte steeds meer mensen. Hij vormde CorTenstaal om tot krachtige dieren, die leven uitstralen. Daarnaast vormen fantasiefiguren een belangrijk onderdeel van zijn werk. De combinatie van het materiaal en zijn fantasie creëerden werken die ook buiten onze landsgrenzen de aandacht trokken. Zijn vakmanschap ontstaat te midden van ijzer, vuur, hamer en aambeeld. Joshua: “Ik kreeg steeds meer uitnodigingen om te exposeren. Inmiddels heb ik in landen als België, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Rusland en natuurlijk op diverse plaatsen in Nederland geëxposeerd. Ik mocht ook nogal wat prijzen in ontvangst nemen”. Joshua zegt het met een trots, die schuil gaat achter zijn bescheidenheid. Hij praat liever over zijn werk dan over zijn gewonnen prijzen. “Voor het derde jaar op rij houd ik nu open dagen”, vertelt hij.

Open dagen
“Het is weer tijd voor mijn open-atelier-dagen. Door alle omstandigheden wordt dit mijn eerste expositie in 2020. Corona maakte dat veel exposities werden afgelast of uitgesteld. Van zaterdag 5 tot en met zondag 13 september zet ik tussen 12 en 17 uur de deuren van mijn tuin en werkplaats aan de Stadhouderslaan 5 open. Op een corona-veilige manier. Er is weer veel nieuw werk te zien. De parkachtige beeldentuin is nog mooier gemaakt met wandelpaden. Er is zelfs een vijver en er zijn ruim 600 planten, struiken en bomen geplant. Met ruimte voor insecten en vlinders. De vijver trekt weer andere dieren aan. Dus ook aan het milieu is gedacht. Voor bezoekers is de beeldentuin en ook mijn werkplaats open. Naast het bezichtigen is er ook gelegenheid tot het kopen van sculpturen en/of het boek dat ik over mijn werk heb geschreven. Ook is er gelegenheid om, met inachtneming van de coronavoorschriften, een kopje koffie, thee of iets fris te drinken”. Joshua heeft er zin in. Het is door de corona te lang te stil geweest: “Ik heb veel aan opdrachten gewerkt en natuurlijk zijn we veel met de tuin bezig geweest. Maar het is fijn dat we weer een open dag kunnen houden”.

Iedereen wordt uitgenodigd om een wandeling in verwondering te maken. Te genieten van de combinatie van kunst en cultuur. Van de bijzondere creaties van Joshua Pennings. Er is ruimte genoeg. Zeker op de weekdagen.
Joshua kun je via de mail bereiken op info@joshuapennings.com. Op dit mailadres kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Ook op www.joshuapennings.com staat veel informatie. Wie tijdens de open dagen verhinderd is of liever langskomt als er niemand is, kan een bezoek op afspraak plannen.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties