Grave

Ben Litjens nieuwe fractievoorzitter Keerpunt 2010

'Hennie Bongers pleegt verraad aan de kiezers'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Keerpunt 2010 betreurt de gang van zaken rond het opstappen van haar partijlid Hennie Bongers. Dat laat partijvoorzitter Jacques Leurs weten naar aanleiding van de algemene ledenvergadering van 28 mei. "Hennie Bongers pleegt verraad aan de mensen die op Keerpunt 2010 hebben gestemd", stelt Leurs. Ben Litjens is de nieuwe fractievoorzitter van Keerpunt 2010.

Ben Litjens.

"Het vertrek van Hennie Bongers (begin mei, red.) als fractievoorzitter en raadslid van Keerpunt 2010 kwam voor ons geheel onverwacht", vertelt Leurs. "Wij betreuren deze gang van zaken. De heer Bongers heeft geen verantwoording omtrent zijn handelen willen doen in de algemene ledenvergadering. Wij vragen ons af waarom niet, omdat de heer Bongers het woord verbindend altijd hoog in het vaandel heeft staan. Wij vinden het niet fatsoenlijk wanneer een op de lijst van een partij gekozen kandidaat deze zetel direct na de verkiezingen meeneemt en daarmee feitelijk verraad pleegt aan de kiezers op Keerpunt 2010. Op zijn minst mag dan toch een uitleg omtrent de handelwijze van deze persoon worden verwacht. Ook de andere dissidenten hebben geen verantwoording aan de Algemene Ledenvergadering willen afleggen."

De leden van Keerpunt 2010 willen nu vooruit kijken. "Wij handhaven ons programma zonder wijzigingen en staan allen achter onze nieuwe fractievoorzitter Ben Litjens", laat Jacques Leurs namens de partij weten. "Ons motto voor deze nieuwe raadsperiode is: 'Met frisse moed de oppositie in en vooral luisteren naar de inwoners alvorens te besluiten'."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties