Grave

Leden badmintonclub schieten te hulp

Helpende handen in de leestuin van de Graafse bieb

Door Annet van 't Geloof van Biblioplus Grave

GRAVE - Afgelopen zaterdag om 10 uur stonden zes leden van Badmintonclub Grave, zonder racket maar gewapend met snoeischaar en hark, klaar om te helpen met het onderhoud van de Leestuin van de Graafse bieb. Marion Vermeulen, ontwerpster van de tuin, gaf deskundige uitleg te geven zodat het goede groen bleef staan en het onkruid werd gewied.

Perry van Kuppeveld was de initiatiefnemer van deze actie. Als penningmeester van een sportclub moet je altijd creatief zijn om de begroting sluitend te krijgen. Hij ontdekte de mogelijkheid een stimuleringssubsidie van de gemeente te verdienen en toen kwam de Leestuin in beeld. Een win-winsituatie, iedereen blij. Met prachtig weer, op gepaste afstand, maar zeker niet afstandelijk werd er hard gewerkt in de tuin. Met een grap en een grol was het gezellig werken. Werden de perken voorzichtig met de hand gewied, struiken gesnoeid en de stoepen weer netjes geveegd. Uiteraard was er koffie en thee, kon iedereen genieten van de mooie tuin met uitzicht op 'De Kat' en ging iedereen weer voldaan naar huis.
En er was ook nog een oproep van de penningmeester van Badmintonclub Grave dat ze nog graag nieuwe leden verwelkomen. Kunnen die de volgende keer, in september, ook meehelpen en hebben ze meteen een leuk en gratis teamuitje.

In september gaat de Graafse bieb weer activiteiten en lezingen organiseren, met de 1,5 meter-regel in acht nemend. Op het programma staat onder meer een wandelcoach mindfulness. Exacte informatie volgt nog.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties