Grave

Heel Merlet Bakt weer voor het goede doel

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Na het grote succes van afgelopen jaar gaan ook dit jaar leerlingen uit de basis- en kaderklassen 3 en 4 van het Merletcollege Grave taarten bakken voor de bakwedstrijd Heel Merlet Bakt. Deze bijzondere activiteit zal plaatsvinden op 19 en 20 december. De opbrengst van deze bakwedstrijd gaat naar Stichting Steun 22q11.

Stichting Steun 22q11 zet zich in voor meer bekendheid van het 22q11 deletiesyndroom. Deze stichting is mede opgericht door mevrouw Van Haren, docent wiskunde op het Merletcollege. Het 22q11 deletiesyndroom is na het syndroom van Down de meest voorkomende chromosoomafwijking. De stichting is nu geld aan het inzamelen voor onderzoek naar de neurocognitieve achteruitgang bij kinderen met het 22q11Ds. Ook verzorgt de stichting familiedagen en patiëntencontact.

Op beide dagen wordt er ’s ochtends door de leerlingen gebakken. Op dinsdag staat de appeltaart naar eigen recept op het programma en op woensdag wordt er een spannend kerstspektakelstuk gemaakt. De taarten worden vervolgens op smaak en uiterlijk beoordeeld door een jury, die onder anderen bestaat uit professionals uit de horeca- en bakkerijsector en de nieuwe directeur van de vestiging Grave, Ineke van der Meijden.

Iedereen is welkom om het resultaat te komen proeven in het praktijklokaal van het Merletcollege Grave op dinsdag 19 of woensdag 20 december tussen 12.45 en 15 uur. In ruil voor uw vrijwillige bijdrage voor het goede doel serveren de leerlingen een kopje koffie/thee met een heerlijk stuk zelfgebakken taart. Kom allemaal genieten van de bakhoogstandjes van de leerlingen.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties