Grave

Han Schaars nieuwe voorzitter Centrummanagement Grave

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Han Schaars is de nieuwe voorzitter van het Centrummanagement Grave (CMG). "Samen met de ondernemers van het centrum van Grave wil ik mij hard maken voor een goed ondernemersklimaat", vertelt Schaars. Een flinke opdracht in deze tijd van covid-19. Gelukkig, de winkels in Grave zijn weer open, de terrassen ook en nieuwe initiatieven worden uitgewerkt. Schaars heeft zin in zijn nieuwe functie: "We willen met het centrum eenheid uitstralen. Daar ga ik samen met alle ondernemers en de Vastgoedgroep van het Centrummanagement verder aan werken. Zelf ben ik onafhankelijk."

Schaars: "Oud-voorzitter Jeroen van der Eerden heeft mij twee jaar geleden al gevraagd of ik voor opvolging voelde. Hij was op mijn naam gekomen na gesprekken met centrumondernemers. Voor mij kwam de vraag toen te vroeg. Ik werkte als operationeel manager transacties in de financiële markt. Het was een interim-opdracht met Belgische en Duitse klanten en als ik ergens aan begin, wil ik wel tijd hebben." In november 2020 kwam het contact met het Centrummanagement opnieuw tot stand. "Mijn opdracht was beëindigd, mijn werkzame leven ook en omdat het commerciële in mijn bloed zit, leek deze vrijwilligersfunctie voor mij een manier om actief te blijven en iets aan de maatschappij te blijven bijdragen."
'Maatschappelijk bijdragen' klinkt in Schaars’ verhaal sterk door. Hij zit voor D66 in de commissie Ruimte van de gemeenteraad Grave. Hij is soms buschauffeur en komt in deze functie van alles tegen. Belangrijk voor het gezin Schaars is de zorg voor de geestelijk gehandicapte broer Paul van zijn vrouw Lucy. Paul komt dit weekend weer logeren. Han glimlacht breed bij deze gedachte.

'Samen dingen doen'
Even terug naar het CMG. Schaars: "Het is voor mij belangrijk om samen met anderen dingen te doen. In mijn functie heb ik het over van alles: de bloembakken in de stad tot aan shoplichten, evenementen organiseren en in een goede sfeer overleggen met de gemeente. We hebben nog meer van dit alles op de agenda staan. De stad autoluw maken, oplaadpunten voor fietsers, websites afstemmen voor het aantrekken van nog meer toeristen. Er ligt ook een plan van Anita Klomp om samen met de gezamenlijke winkeliers online verkoop in Grave te stimuleren. Soms liggen zaken te lang stil, ik ga graag praten om zaken vlot te trekken. Feiten zijn belangrijk voor mij. In juni komt de Detailhandelsvisie Grave in de gemeenteraad aan de orde. Een sterk centrum staat hierin centraal. We hebben hierover gesprekken gevoerd. We zijn geen belangenbehartiger voor individuele ondernemers. We zetten ons in voor de gezamenlijke ondernemers en een gezond ondernemersklimaat."

'Leuk werk'
Het is geen gemakkelijke tijd voor de winkeliers, alhoewel de stad Grave het wonderbaarlijk goed doet als we kijken naar het aantal bezette winkelpanden. Grave is met 12 procent meer winkels bezet op 1 januari 2020 ten opzichte van een jaar eerder, de grootste stijger van het land (bron 2021 De Gelderlander). Han Schaars wil samen met de andere bestuursleden Aviva Schouten, Remco Peters, Anita Klomp en met ondersteuning van Annelies de Kreij en Jeroen van der Eerden, Grave verder vooruit helpen. "Ik vind het werk echt leuk", zegt hij. Op 21 juni om 19.30 uur is zijn eerste fysieke platformoverleg met de ondernemers, waarschijnlijk in Catharinahof Grave. Schaars verheugt zich erop iedereen te zien.

Annelies Graafsma

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties