Grave

Gympo!nt Grave turnt succesvol toernooi in Goes

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/GOES - Afgelopen weekend was het weer tijd voor de najaarswedstrijd voor de selectie springroepen van Gympo!nt Grave (voorheen Gymnastiekvereniging Atletica). Twee groepen turnsters reisden af naar Goes om daar deel te nemen aan de Zuid-Nederlandse kampioenschappen, ook wel bekend als het ABC-toernooi (refererend aan de drie hoogste niveaus op spring-gebied).

Springen is een aparte discipline binnen het turnen, waarbij de nadruk ligt op onderdelen als tramoline, plankoline en ook de airtumblingbaan. Als eerste kwam de Jeugd-groep (9-12 jaar) in actie op C-niveau. Ondanks de zenuwen werd er toch een mooie wedstrijd geturnd en niet zonder resultaat: zij werden knap eerste op het onderdeel kast-plankoline.

De Junioren-groep (12-16 jaar) nam deel aan drie onderdelen. Het koningsnummer, de airtumblingbaan, stond als eerste op het programma en de dames uit Grave maakten hier een spectaculaire show van! Niet alleen werden zij verdiend eerste op dit onderdeel, maar bovendien promoveerden zij naar A-niveau; het allerhoogste niveau voor springgroepen. “Aan de hand van de wedstrijd zag ik de promotie wel aankomen" lacht Silke Beelen, hoofdtrainster bij Gympo!nt, “maar eigenlijk was dit nog niet de bedoeling! De lat wordt nu wel direct extra hoog gelegd, maar we gaan de uitdaging met vertrouwen aan!”

De toon was gezet. Ook op de twee middag-onderdelen werd kwalitatief hoogstaand turnen getoond en op onderdeel trampoline (B-niveau) pakten zij eveneens de eerste prijs. Op het laatste onderdeel vielen zij niet in de prijzen; bij nader onderzoek leek er iets in de puntentelling van de jury niet helemaal in orde te zijn. Videomateriaal van supporters ondersteunde deze theorie en er is bezwaar aangetekend. Voor het resultaat van de middag maakte het bezwaar echter niet uit; het oordeel van de jury was al geveld en het siert de turnsters en hun trainers dat ze zich hierdoor niet uit het veld lieten slaan. Silke Beelen: “Het hoort helaas een beetje bij de sport, maar we focussen gewoon op de geboekte winst! We kunnen met een opgeheven hoofd weer richting Grave en het volgende toernooi zijn er weer nieuwe kansen.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties