Grave

Gympoint Grave schittert op turnwedstrijd in Steenbergen

Door Nienke van den Berk

GRAVE - Zaterdag 6 november was het eindelijk zo ver. Na een lange periode zonder wedstrijden in verband met de maatregelen rondom Covid mochten de springteams van Gympoint Grave weer naar een wedstrijd. Een verslag van Nienke van den Berk.

Het was vroeg opstaan om op tijd in Steenbergen te zijn, maar dat vond niemand van de turnsters echt erg. De teams in de niveaus D-junior, E-junior en E-jeugd waren er helemaal klaar voor! De concurrentie was groot. De aanwezige ouders keken dan ook gespannen toe vanaf de tribunes.
Er werd op verschillende onderdelen gesprongen en steeds opnieuw keken de ouders trots naar hun kinderen, die het fantastisch deden. Het junior D-team wist uiteindelijk op drie onderdelen een eerste prijs te bemachtigen en op één onderdeel een tweede prijs. Zij zijn op het onderdeel lange mat zelfs gepromoveerd naar C-niveau.
Het junior E-team, dat voor het eerst meedeed met een teamwedstrijd, wist op drie onderdelen een tweede plaats te behalen en op één onderdeel de eerste plaats. Zij promoveerden op de onderdelen lange mat en minitrampoline pegasus naar niveau D. Superknap!
Het jongste team, de jeugd E – waarvan ook verschillende kinderen voor de eerste keer meededen aan de wedstrijd - behaalde op twee onderdelen de derde plaats en op één onderdeel de tweede plaats. Helaas werd op deze onderdelen alleen de eerste prijs uitgereikt, dus grepen zij deze keer net naast een beker.
Het junior E-team ging er aan het einde van de dag ook nog eens vandoor met de wisselbeker, omdat zij op hun niveau de hoogste dagscore wisten te behalen.

Al met al was het een prachtige wedstrijd. Het publiek had nadien pijn aan hun handen van het applaudisseren en iedereen ging met een goed gevoel terug richting Grave.
Dank aan de trainers, die de teams op een fantastische wijze hebben begeleid.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties