Grave

Graafse ploeg boekt vierde zege op rij

GVV '57 is niet te stuiten

Door Jan Nuijen van GVV '57

GRAVE - GVV '57 is niet te stuiten in de eerste weken van het nieuwe seizoen. De Graafse ploeg boekte zondagmiddag in Merselo de vierde zege op rij en gaat alleen aan kop in de vijfde klasse F.

Vanaf de eerste minuut probeerde GVV’57 op te bouwen, maar elke keer ging het mis. Er werd veel onnodig balverlies geleden en dat gaf Merselo elke keer de kans om gevaarlijk te worden. In de 8e minuut betekende een dekkingsfout aan de linkerkant de 1-0 voor Merselo. GVV’57 was te onrustig in de opbouw en in de 17e minuut werd een bal door het midden gespeeld maar onderschept. De goede counter werd verzilverd: 2-0. GVV’57 was hierna iets meer in balbezit met wat mogelijkheden maar Merselo bleef gevaarlijk met een kans op 3-0. Dat gebeurde niet en de rust brak dus aan met een 2-0 voorsprong voor Merselo.

Na de rust een ander GVV’57, dat iets recht te zetten had voor zichzelf en het meegereisde publiek. GVV’57 kreeg meer grip op de wedstrijd en Merselo had steeds gevaarlijke overtredingen nodig om GVV’57 van het lijf te houden. Het GVV’57-publiek zag dat de scheidsrechter hier weinig aan deed en ook een vermeende strafschop na een overtreding op Lamin Barrow niet toekende. In de 33e minuut was het wel raak voor GVV’57. De man van de wedstrijd, Aldair Rodriques (foto), ging alleen van eigen helft door en na een combinatie met Lamin Barrow schoot hij vanaf 10 meter de bal boven in de kruising 2-1. GVV’57 voelde zich hierdoor gesterkt en ging door. Na een mooie combinatie over diverse schijven kwam Pepijn van Delden vrij op de rand van de 16 en hij krulde de bal beheerst in de verre hoek: 2-2. Met nog een kleine tien minuten te spelen, ging GVV’57 op jacht naar de 3 punten. In de 90e minuut was het Rodrigues die het middenveld overstak en de bal doorspeelde aan Lamin Barrow, die verwoestend uithaalde vanaf één meter voor de achterlijn in de verre hoek: 2-3. Na 2 minuten blessuretijd klonk het laatste fluitsignaal. Een mooie overwinning op karakter behaald.

Zondag 21 oktober speelt GVV’57 om 14.30 uur thuis tegen Holthees-Smakt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties