Grave

Brandweer, vreemdelingenpolitie, Rijkswaterstaat en gemeente trekken samen op

Grootschalige controleactie op voormalige scheepswerf Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op de voormalige scheepswerf aan de Maaskade 28 in Grave vindt sinds vrijdagochtend vroeg een grootschalige controleactie plaats. Het gaat om een reguliere controle die wordt uitgevoerd door de Brandweer Brabant-Noord, de AVIM (vreemdelingenpolitie), de Omgevingsdienst Brabant Noord, de Inspectie voor Leefomgeving en Transport, Rijkswaterstaat, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen Arbeidsinspectie) en de gemeente Grave. "Indien nodig wordt gehandhaafd op zaken als brandveiligheid, milieuvoorschriften, bestemmingsplanvoorschriften en bouwzaken", laat de gemeente Grave weten. (foto's: Marco van den Broek)

Tot het voorjaar van 2012 was aan de Maaskade 28 een scheepswerf actief. De verschillende inrichtingsonderdelen (werfonderdelen zoals het terrein en gebouwen) zijn nu in gebruik bij Arma Steel Works BV. Ook zijn er andere bedrijven (onderaannemers) van Arma Steel Works werkzaam. Zowel bij Arma Steel Works als de onderaannemers vinden momenteel controles plaats.

"Normaal gesproken worden dergelijke, onaangekondigde controles niet actief met de media gedeeld", vertelt voorlichter Henk Ruijs namens de gemeente Grave. "In dit geval is daarop een uitzondering gemaakt omdat deze controle in de directe nabijheid van een woonomgeving geschiedt. Niet alleen zijn er veel functionarissen in uniform te zien, ook worden verschillende dienstvoertuigen ingezet. Op het water zal een politieboot varen. Dat is een voorzorgsmaatregel, bij controles van bedrijven die werken op het grensvlak van land en water kan altijd iemand onbedoeld te water raken."

Omwonenden hebben direct bij het begin van de controleactie een brief met uitleg in de brievenbus ontvangen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties